RSS

Mituri despre Germania

20 iun.

“Masina e adusa din Germania, a venit pe roti, eu am adus-o”

Cand spui “masina din Germania” automat vrei sa spui: foarte putin uzata, foarte bine intretinuta, ca doar nemtii astia cheltuiesc pe masini o gramada, le intretin super super bine, apoi le vand la preturi de nimic ….

DAR lucrurile stau altfel. Partial.

Nemtii (ca de altfel orice natiune de pe pamant) se impart in oameni mai bogati si oameni mai saraci. Cei mai saraci isi duc masinile la service-uri din afara retelei oficiale, pentru ca e scump (la fel ca si la noi). Cei bogati se impart in 2 categorii: cei care chiar sunt bogati si cei care doar par bogati. Cei care doar par bogati au masini scumpe (in leasing, rate sau alt fel de combinatie cu niste firme) si le duc la service tot la service-uri de cartier. 

MITUL 1: Toti nemtii sunt super onesti: Foarte…. foarte… fals. Un studiu al ADAC (ACR la noi) a aratat ca 2 din 3 masini in Germania au km dati inapoi mult! Adica de la 300.000 km >>> 120.000 km. Frauda, minciuna si inselaciunea exista in caracterul uman peste tot! Mit infirmat!

MITUL 2: Masinile rulate in Germania sunt mai bune. Daca pornesti o masina, mergi cu ea in Bucuresti in trafic 1 ora dimineata si o ora seara si ocazional in weekend undeva in afara si daca ii schimbi tu uleiul sau filtre cu unele ieftine, aftermarket e posibil ca masina sa aiba probleme in 2-3 ani. Pe de alta parte daca o pornesti, mergi o ora pe autostrada cu 140 km/h in Germania, ii schimbi uleiul regulat la un dealer care are penalizari foarte mari daca te fraiereste masina supravietuieste mai mult. 

Un singur exemplu (indiferent de tara): Aerul contine apa (umiditate %) si aceasta umiditate este aspirata de motor pentru ardere. Ca sa existe ardere trebuie o scanteie sau ceva asemanator, aer, combustibil. Daca masina merge pe distante mici la turatie mica aceasta umiditate nu se evapora si ramane in motor si sistemul de evacuare. Daca masina este turata atunci motorul se incalzeste, la fel si sistemul de evacuare… 

O masina rulata in oras poate avea probleme cu rugina pe sistemul de esapament, pe cand una rulata pe autostrada sigur nu are astfel de probleme. Mit confirmat. 

MITUL 3:  Majoritatea vanzatorilor sunt persoane fizice. Asta e fals … Majoritatea vanzatorilor sunt comercianti si problema cea mai mare este foarte putin sunt nemti (despre care credem in mod eronat ca toti sunt cinstiti). Cei mai multi sunt bulgari, polonezi, rusi, grecei, turci, iordanieni, palestiniei, cilieni, iranieni… you get my point.  Si cei mai multi insala fara scrupule. 

MITUL 4: totusi masinile de la dealeri sunt bune. Fals – partial. Iata si de ce: Dupa ultima vizita in Germania mi-am schimbat parerea despre romani. Cand cumpara o masina romanii se asteapta sa fie pacaliti si chiar daca nu se pricep la masini (dar ei cred ca se pricep pentru ca sunt experti in toate) totusi sunt precauti. In Germania oamenii nu se asteapta sa fie inselati, nu se pricep la masini, sunt creduli si foarte usor de pacalit. Am fost surprins sa vad argumentele de vanzare ale unui dealer, argumente care pe mine (si cred ca pe oricare co-national de-al meu) m-au amuzat, nemtii le-ar fi luat in serios. 

Sunt convins ca mai exista si alte mituri. Daca aveti unele de povestit lasati un comentariu 🙂 Va fi apreciat.

O zi usoara

Dan

 

 
Un comentariu

Scris de pe iunie 20, 2012 în Uncategorized

 

Un răspuns la „Mituri despre Germania

  1. Mihai T

    iunie 21, 2012 at 8:57 am


    Foarte bun articolul, si sa mai stiti ca sunt foarte multi care cumpara rable la preturi de nimica, le dau o spalare, o polisare, le rezolva kilometrajul si in unele cazuri le fac sa mearga cat de cat si incearca sa te pacaleasca cu asa ceva.
    Cea mai sigura solutie, daca chiar iti doresti o masina din Germania, este sa cauti anunturi de la pesoane private cu nume nemtesc (nu Ali sau Ivan sau ce stiu eu care – cu toate ca am intalnit si din astia care erau cinstiti). Astfel ai sanse mai mari sa nu fi fraierit.
    De asemenea nu trebuie uitat ca nemtii negociaza orice, orice se vinde pe internet de la privat se negociaza mai ceva decat la piata!

     

Lasă un răspunsAnulează răspunsul

 
%%footer%%