De ce review-uri?
Foarte multi vanzatori de masini din Romania se comporta fix ca in Vestul Salbatic. Noi, la MasinaPotrivita ne-am luat angajamentul de a-i clasifica, de a acorda note obiective pe criterii obiective. Putem compara deoarece (din cate stim) suntem cei mai mari cumparatori de masini second hand din Romania – adica am cumparat pana acum mii de masini pentru clientii nostri de la vanzatori foarte diferiti. Pentru a face aceste review-uri este nevoie de un singur specialist care poate compara toti acesti vanzatori pe baza experientei personale, si nu doar cu o singura masina.Aici vom spune adevarul despre vanzatorii – fie ca sunt laude fie ca sunt critici grave. Speram ca cei care nu sunt cinstiti sa dispara de pe piata auto, iar cei care sunt onesti sa prospere.
Lista asta speram sa va ajute.Totodata am inceput sa tinem cont de parerile voastre, documentate. De exemlu: daca ati fost la un dealer la o masina cu 100.000 km, apoi ati descoperit ca are 253.000 km si puteti dovedi asta va rugam sa ne scrieti.Categorii si asteptari
Asteptarea generala este sa nu fim mintiti de niciun vanzator, datele din anunt sa fie adevarate – an, km, dotari, starea masinii. Daca masina are accidente vrem sa stim, nu sa descoperim noi. Totodata ne asteptam la o atitudine amabila, un vocabular fara insulte, acte curate. Acolo unde masina are km dati inapoi, are accidente grave ascunse, atitudinea oamenilor este agresiva – acestia vor avea un rating scazut. 
 • Samsari, Parc fără nume:       22 vânzători
  Avem asteptarea:  sa nu fim mintiti cu privire la datele din anunt: an, km, dotari, starea masinii, actele, amabilitate si vocabular. Avem asteptarea sa putem testa masina in conditii de trafic, sa nu ni se spuna „pai scot numere rosii doar daca o cumperi” sau ” iti arat actele doar cand o cumperi”. InaccIn cazul parcurilor auto ne asteptam sa putem verifica orice masina, da primim o minima garantie, sa existe o locatie curata.
 •  
 • Vânzători – Parcuri auto:         72 companii
  Pe langa cele scrise mai sus mai avem asteptarea sa primim o garantie clara, posibilitatea de a testa masina in trafic.
 •  
 • Vânzători – Reprezentanțe :    36 companii
  Pe langa cele scrise mai sus avem asteptarea unei amabilitati mai mari, a unei transparente mai ridicate, punerea la dipozitia noastra a unui elevator (fara costuri).
 •  
 • Vânzători – firme de leasing:   6  companii
  De obicei firmele de leasing au masini slabe calitativ, dar ne asteptam sa gasim preturi mici. Totodata vanzatorii nu ne fac o „favoare” atunci cand ne lasa sa verificam masina.
 •  
 • NOU -Amanet auto:                  3 companii
  Ne asteptam sa gasim o locatie curata, posibilitatea unui drive test, transparenta cu privire la istoric.Multi dealeri (reprezentante, parcuri auto) spun in anunturi „masina a fost verificata de noi inainte de cumparare”. In cazul multor parcuri auto acest lucru este de-a dreptul o minciuna. Desigur ca vor fi depunctati.
  Dealerii care au un elevator, pe care il putem folosi gratis sau au numere rosii pentru TOATE masnile lor (numere de probe), sau dealerii care vand masini cu TVA 19%, vor avea un avantaj fata ce ceilalti.

Criterii de departajare 

Analizăm locul, oamenii (dacă mint, dacă sunt oameni ok), mașina (tehnic, electric, estetic), actele mașinii (fraudă TVA, curată).
1. Mașina din anunț este diferită de mașina văzută? Mi-am pierdut timpul venind acolo?
2. Prețul a fost exagerat? Serviciile au fost potrivite?
3. Au fost deranjați de prezența noastra acolo/ de testele făcute? Au fost violenți, ne-au umilit sau jignit?
4. Oamenii sunt amabili? Sunt corecti sau nu?
5. Actele sunt în regulă? Mașina este pe numele lor? Sau sunt zece intermediari la mijloc?Atenție! MașinaPotrivită nu a luat, nu va lua sau da niciodata bani sau alte beneficii pentru a scrie un review pe site. Suntem obiectivi și independenti, în primul rând pentru beneficiul cumpărătorilor.Dacă reprezentați un dealer cu o notă proastă și credeți că evaluarea noastră este nedreaptă, vă rugăm să ne contactați.
Vă vom face încă o verificare, dar când dorim noi, fără înștiintare prealabilă. Asta pentru a ne păstra obiectivitatea despre care vorbeam mai devreme.
Destul cu vorba, sa trecem la fapte
________________________________________________________________
 


I. SAMSARI & PARCURI AUTO FĂRĂ NUME

În general nu au nume, nu îi intereseaza numele. Uneori sunt câțiva oameni care s-au asociat pentru a vinde mașini. Unii fac asta de 20 de ani, alții sunt începători.
ÎntrebareaDe ce să îmi cumpăr mașina de la tine?
RaspunsulNu sunt complicat, sunt direct, ceea ce vezi e ceea ce cumperi. În plus, am cele mai mici prețuri de pe piață pentru că știu că tu, român fiind, te uiți întâi la preț.
_________________________________________________________________

1/10 Samsar rau Pantelimon (asa e trecut in agenda mea)

Zona Pantelimon, dupa spital inspre iesire. Acolo este un fel de gasca/ banda de 2-3 samsari din aceia rai, rai de tot. Pana sa memorez numarul de telefon am fost de vreo 3 ori la ei. Sunt specializati pe tzepe – masini cu daune totale, sau masini foarte foarte proaste, mult sub pretul pietei.  Nu ii recomand absolut deloc. 
Ca sa se supere si sa te injure este necesar doar sa spui ca vrei sa verifici masina, sa te uiti mai atent si imediat i-ai suparat.
Plusuri: nu au sarit la bataie. 
Minusuri: toate 
0722870537 – numar de telefon public, preluat din anuntul autovit. 
 
_________________________________________________________________

9 / 10 Baiatul din Magurele 

E un tip in Magurele si vinde masini. Am fost deja la cateva masini, le-am verificat iar clientii mei le-au cumparat si au fost multumiti. 
Plusuri: Masinile au kilometri reali.
Minusuri: Trebuie sa mergi in Magurele, testezi masina pe strada, nu este o locatie fixa. 
0743339126 – numarul de telefon este public, preluat din anuntul autovit.
 
_________________________________________________________________

7/10 Baiatul care vinde masini cu km dati inapoi in Autovit

Sunt multi baieti pe acolo. Am fost sa vad de cateva ori masini la el . Nu am cumparat niciodata de la el, motiv pentru care era suparat pe mine.  Ultima masina avea 173.000 km reali si pe bord vreo 112.000 km. Mentionez ca in rest masina era super buna.  Nu este corect insa sa dai km inapoi .
Lasam numarul lui de telefon, public, luat din anuntul public de pe autovit. Poate au avut si altii experiente similare. 
Plusuri: Masinile erau foarte bune in general 
Minusuri: Km dati inapoi. 
0727590006 – numarul de telefon este public, preluat din anuntul autovit. 
 
_________________________________________________________________

5/10 Omul foarte suparat din Auchan Titan

Ok. Asta este o experienta subiectiva. Am fost de cateva ori la el sa vad masini. Nu am cumparat niciodata. S-a suparat ca vin, testez, dar nu cumpar. Ultima masina – un Ford Focus din Spania avea multe probleme – dintre care probleme la injectoare. El zicea ca mi se pare. Eu spuneam ca stiu problema, stiu cat costa, am verificat sute de Forduri. Am recomandat clientului sa nu ia masina.Urmatoarele dati omul fie a fost de acord sa merg pana acolo, dar la fata locului a zis ca nu ma lasa sa  o testez, fie a spus clientului meu ca pot veni, dar cu mine s-a certat.  Nu stiu cum este cu altii. Cre ca am fost de vreo 3 ori pana la el sa vad masini, si s-a sucit. Apoi am memorat numarul de telefon.
Acesta nu este un review, ci doar o opinie personala a unui blogger.
Plusuri: –
Minusuri: Omul recalcitrant, grabit, poti sa iti perzi timpul mergand pana acolo. 
0741542001 – numarul de telefon este public, preluat din anuntul autovit. 
 _________________________________________________________________
 
 
 

6.5 / 10   Samsarul din Carrefour Veranda – Flavius

dav
Flavius: 0730 423 363
Omul este recalcitrant, dar la insistențele noastre, ne-a lăsat să vedem mașina. Un Golf din 2014, cu 188.000 km pe site și 202.000 km în realitate. Nu erau dați înapoi, dar așa apăreau în anunț. Am apreciat asta. În rest… simți că faci o bișniță din anii ’90 când cumperi o mașină.
Din păcate, piața este plina de astfel de oameni și mașini, așa că la nivelul anului 2017, omul primește nota 6.5/10.  Omul are constant de vânzare vreo 5-6 mașini și se pare ca este vechi în business. Cu toate că are dreptate cu privire la multe lucruri pe care le spune despre piata auto second hand, nu este în regulă să povestești toate ofurile unor oameni care vin să cumpere de la tine.
Plusuri: Preturile sunt bune.
Minusuri: Omul este recalcitrant, pare puțin suparat (dar sunt sigur că are motive).
_________________________________________________________________
 

8.5 / 10 Samsarul din zona Ballroom Militari   

dav
Autoturisme SH: 0774 664 714
Omul importa în special Skoda și VW. În general are mașini bune.
Plusuri: Omul este de treaba, are mai multe mașini, nu le mânărește.
Minusuri: Unele masini nu au numere roșii, așa că nu pot fi testate în trafic. În plus, locul unde își desfășoară activitatea nu e grozav. Totodată, el spune că „nu le face nimic” și asta așa este. Dar când zice asta, poate însemna atât un lucru pozitiv, cât și negativ.
_________________________________________________________________
 
 

8.5 / 10 ENDER din Constanța – zona Parcul Teatrului

dav
Ender: dacă ii gasiti numarul de telefon, scrieți-ne
În septembrie 2017, am fost la Constanța să vad un Audi Q5. Ender îl cheama pe om și are de vânzare mașini de peste 25.000 EUR. Numarul de telefon este cu 0722, dar am uitat restul. Îl are de mult timp și nu l-a schimbat, ceea ce e un semn bun.
Masina era buna, omul de treabă, m-a lasat sa testez totul, am văzut actele, am văzut rapoartele de pe site-ul de unde a luat mașina. Cu alte cuvinte, mi-a plăcut.
A fost o mică problemă cu numărul de kilometri dintr-un raport de pe net, dar în rest totul a fost ok.
Plusuri: Mașina foarte bună, omul de treabă, loc de test drive.
Minusuri: Trebuie să ai bani, are doar mașini scumpe 🙂
 
_________________________________________________________________
 

7 / 10 Samsarul „The Priest” din Pitești 

dav
The Priest
Piteștiul nu este chiar orașul potrivit pentru a-ți cumpara o mașină SH. Pe „Părintele” îl știu de ceva ani, am fost să văd mai multe mașini de la el, dar nu am cumpărat nimic. Nu pentru ca nu erau bune, ci pentru că oamenii care mă trimiseseră au gasit mașini mai bune.
Plusuri: În general mașinile erau ok, aproape mereu cu kilometri reali în trecut și kilometri reali în prezent. Ultima mașina, văzută în octombrie 2017, a fost foarte bună și am vrut să o cumpărăm, dar a intervenit ceva din partea clientului.
Minusuri: Omul este puțin recalcitrant, dar e de treabă.
 
_________________________________________________________________
 

1 / 10 Samsarul de mașini scumpe din Râmnicu Vâlcea 

Cătălin: 0748 572 723
Am fost să văd o mașină la Râmnicu Vâlcea. Acolo am dat de un tip, Cătălin, care vinde mașini mai scumpe, de peste 15.000 EUR. Practică o fraudă urâtă de tot, fraudă care te poate pune în dificultate cu ANAF-ul și justitia română. Nu recomand.
Fie nu știe ce face, fie este un om rău.
Am fost de două ori la Râmnicu Vâlcea să vedem un Audi Q5, care s-a dovedit că avea acte de proveniență false. Cumpărătorul riscă să aibă două dosare penale, unul pentu fals în acte, celălalt pentru uz de fals. Numele lui Cătălin nu apare nicăieri.
Plusuri: Masina foarte bună, kilometri reali, loc de drive test.
Minusuri: Actele au o problema gravă – te poți alege cu dosare penale.
 
_________________________________________________________________

8.5 / 10 Samsarul de BMW din Măgurele-Bragadiru

dav
Samsar: 0732 702 695, 0784 916 939
În Măgurele am dat de un tip care vinde BMW-uri. Din câte am auzit, sunt doi concurenți acolo, dintre care unul este mai periculos. Cel despre care vorbesc eu este cel bun.
Omul a fost polițist și importă mașini. BMW-urile sunt specialitatea lui.
Clientul meu a cumparat în noiembrie 2016 un BMW 3er super fain, chiar impecabil, aș zice.
Toată experiența a fost ok, până a venit vorba de acte, omul spunându-mi că mi le arată când cumpăr mașina. Eu am insistat că vreau să le văd în acel moment și până la urmă mi le-a arătat pe telefon. 
Plusuri: Masina foarte bună, prețul ok, test drive-ul a mers bine, omul de treabă. Având în vedere calitatea mașinilor de pe piața SH, pot spune că a lui a fost super.
Minusuri: Omul puțin suparat că testăm mașina prea amănunțit și că vrem sa vedem actele.
Update 2017: Omul și-a deschis un parc auto plin cu BMW-uri. Aș spune că este tăticul BMW-urilor SH din București. 
 
_________________________________________________________________
 

6/ 10 Samsarul Andu – zona Plaza România

Andu – 0743 778 374
Andu e de treabă în general. Am avut trei întâlniri cu el până acum. Ultima foarte proastă, dar celelalte bune.
Întâlnirea 1: Am fost sa vad un BMW X1, acum doi ani, mașina ok, clientul a cumpărat-o.
Întâlnirea 2: În noiembrie 2016, am fost să vad un BMW 3er din 2012. Mașina faină. Andu mi-a reproșat că De ce o testez, dar nu o cumpăr? Masina era cam zgâriată, dar în rest ok.
Întâlnirea 3: Tot în noiembrie 2016 am mai vazut la el un BMW 320i CC decapotabil, hardtop. Mașina tehnic bună, dar estetic proastă. Ce am văzut în poze era diferit de realitate. Pierdere de vreme. Andu a fost foarte supărat – a pus presiune pe noi că dacă ne place mașina trebuie să o luam azi, acum, aici.
Mesaj pentru Andu – Înțeleg că vin oamenii să verifice mașinile tale, tu le arați, îți „pierzi timpul”, iar ei nu le cumpără. Te întrebi de ce nu le cumpără? Pentru că în poze le arați ceva, iar în realitate ei găsesc altceva.
Plusuri: Toate masinile aveau kilometri reali, omul m-a lăsat să le investighez.
Minusuri: Nu am putut conduce nicio mașina, iar Andu nu a fost foarte friendly. Totuși am discutat cu el până ne-a lăsat să le testăm pe loc.
 
_________________________________________________________________
 

5  / 10  Băieții din B-dul Constantin Brâncoveanu – intersecția cu Turda (în incinta STAER)

Adrian –  0785 494 466 – de treabă, amabil
Claudiu – 0769 510 695 – ownerul – de obicei supărat pe cei care doar testează, dar nu cumpară
Am întâlnit oameni care m-au mințit, care au încercat să mă păcălească. Dar e cu totul si cu totul altceva când devine agresiv, te dă afară din „curtea proprietate privată”. Sunt doi baieți – dintre care unul este super de treabă, iar altul este tocmai opusul. Un fel de good cop, bad cop. Boss-ul e „the bad cop”.
Experiența 1: Am fost la ei în vară să văd o mașină – un BMW 520 fain, dar cumpărat printr-o firmă din Bulgaria. Mașina era ok, dar băiatului pentru care căutam nu i-a plăcut. Ownerul era plictisit de noi, de mașini și părea iritat de prezența noastră acolo.
Experiența 2: În octombrie 2016 am fost la ei sa vad un Tiguan, dar „boss-ului” i-a sarit țandăra. Mă întreba: De ce verifici tu mașina mea și apoi n-o cumperi?, De ce faci poze la mașina mea? Nu e nouă, are 200.000 kilometri. În anunț scria 167.000 kilometri. Apoi a devenit agresiv verbal și ne-a gonit din curte. Colegul lui, însă, cel de treabă, ne-a lăsat să vedem și verificăm mașina.Plusuri: Nu am luat sau dat bătaie :))Minusuri: De când este normal să te rogi de cineva, de un vânzător de mașini cu 18 ani de experiență, să te lase să te uiți la o mașină?Update: Am vorbit cu omul la telefon, și-a cerut scuze. E mare lucru să faci asta, nu-i de neglijat!
 
______________________________________________________________________

5 / 10  Samsarii din parcarea Billa (lângă Parcul Moghioroș, Drumul Taberei)   

În ultima vreme, Billa a închiriat câteva locuri de parcare unor samsari. S-au strâns cam 20 de mașini de tot soiul, dar în general mașini ieftine și lustruite, la prețuri „de criză”. Zilele trecute am fost să văd o mașină de genul acesta și era acceptabilă. Un Megane din 2007, cu doar 198.000 km. Mici probleme pe ici-colo, dar în general ok. Vânzătorul vorbea bine, era în temă cu mașinile, dar tot am avut un sentiment melancolic de bișnița de după revoluție. Contractele se fac „direct între tine și neamț”, pentru a evita plata taxelor de orice fel de către samsar. Not ok. Pe de alta parte, având în vedere că am avut așteptări mici, acestea au fost întrecute!Plusuri: Mașini relativ ok pentru vârsta lor.Minusuri: Oameni dubioși, acte dubioase. Numerele sunt de obicei expirate, așa că poți testa mașina doar în parcare.
_________________________________________________________________
 

9 / 10  Mihai Negrean 

Mihai: 0727 797 166În Confort City – după târgul din Vitan, pe Splaiul Unirii,  spre șoseaua de centură, este un tip, Mihai Negrean. Fost sportiv, acum importă mașini. Am vazut și cumparat ieri un A6 foarte mișto. Tipul de treabă, deschis. El a importat chiar mașina lui Cabral, dacă asta o fi de interes pentru cineva :))Plusuri: Omul ok, mașina ok, pretul ok, factura fără mânării. Bravo!Minusuri: Nu prea ai unde sa mergi cu mașina fără numere, decât în incinta complexului, cu 30 km/h.
 
_________________________________________________________________

6 / 10   Familia din Mega Mall

În parcarea de la Mega Mall există o familie, soț și soție, care vinde mașini mai ieftine, cu prețuri de aproximativ 3.000 EUR. Am fost să văd o mașină la ei – un Opel Zafira din 2002, 100.000 km, benzină. Mașina avusese accidente, la motor axul cu came era extrem de uzat, toba spartă și dată cu spray. În rest era ok mașina – cauciucuri și discuri noi.Plusuri: Am putut testa masina, oamenii au fost deschiși.Minusuri: La mașini așa vechi, nu prea ai la ce să te aștepți. Pentru banii ăștia, aș zice chiar că prețul este corect. Însa modul de vânzare e ciudat – în parcarea subterană de la Mega Mall.
_________________________________________________________________

7 / 10   Marius – strada Mestecănis, nr. 2

Marius de pe Strada Mestecăniș, nr. 2 –  cum mergi pe Șoseaua Alexandriei, ai un Lukoil pe stânga. Faci stanga fix pe strada aceea.

Are o curte de mașini premium.  Cam 15 mașini. Am luat de la el un X5 din 2014 cu 47.000 EUR. Băiatul este politicos și deschis.

Da, un tip care nu face parte dintr-o reprezentanță, cu un parc auto propriu, poate fi de încredere.

Plusuri: Mașini bune, servicii rapide.

Minusuri: La prima vedere, locul nu îți dă încredere. Dar dacă era o loc mai ok, atunci și prețurile mașinilor erau mai mari. Mașina contează!

 

_________________________________________________________________

7 / 10   Parcul auto de vizavi de Lukoil pe șoseaua Alexandriei

Parcul este situat tot în zona străzii Mestecăniș. Acolo sunt câțiva băieți care s-au asociat și vând mașini. Am vazut la ei peste 10 masini, unele au fost bune, altele proaste. Am cumpărat patru mașini. E fain că poți face testări în trafic. Oamenii au fost în general de treaba și politicoși, iar mașinile nu erau pregătite de vânzare. Oamenii doar le-au importat, apoi le-au pus pe net. Atât. Fără alte brizbrizuri.Plusuri: Ceea ce vezi este ceea ce cumperi. Poți face test drive în trafic cu unele mașini.Minusuri: De afara, locul arată urât, dar când intri în curte, găsești mașini faine.
_________________________________________________________________

n/a / 10 Baieții de pe strada Lăstărișului (Bucureștii Noi)

E o curte mare acolo, cu un camion vechi în interior și o poartă din tablă argintie. Înăuntru găsești maxim 20 de mașini importate de o firmă. Firma nu apare pe Autovit, ci doar pe facturi. Am fost mai des la ei, am vazut cam 10 mașini până acum acolo, unele sunt chiar bune, altele mai proaste. Depinde pe cine prinzi să faci un test drive. Toate mașinile văzute de mine aveau kilometri reali.
Plusuri: Masinile au kilometri reali.
Minusuri: Sunt mai multi oameni acolo, unii mai de treaba, alții nu prea.
Update 2017: Baietii aceia s-au mutat de acolo, iar acum sunt alții care se ocupă cu vânzarea de mașini SH.
 _________________________________________________________________
.

9 / 10  mMm Intersecția Str. Crinului cu Str. Ardealului

De-a lungul timpului am văzut opt mașini la omul acesta, toate au fost foarte, foarte bune.
Plusuri: Omul este un samsar fair. Nu te-ai aștepta la asta, dar are mașini curate, bine îngrijite, la prețuri bune. Ce vrei mai mult?
Minusuri: Mașinile le găsești pe o stradă, lângă o curte. Te simti ca acum 20 de ani, la bișnita cu blugi.
Doar pentru referință: Îi dăm omului note mai mari ca unor vânzători cu „renume” sau chiar reprezentanțe.
_________________________________________________________________

8 / 10  Walter din Ploiesti 


Walter: 0762 628 628
Walter este un samsar care are 1-2 mașini de vânzare tot timpul, le ține în parcarea unor blocuri. Se vede că îi plac mult mașinile. Eu am luat una singură de la el, un A4 din 2013 foarte bun, cu kilometri reali.
Plusuri: Omul este un samsar corect. Îmi place că îi găsești numele pe Autovit. Asta spune ceva despre dorința lui de a fi găsit.
Minusuri: Te duci undeva, după blocuri, discuți cu un tip, „rezolvi” actele.
Update: Acestea sunt anunțurile lui de pe OLX : https://www.olx.ro/oferte/user/kqpN.
_________________________________________________________________

0 / 10  Samsarii de la Rin Grand Hotel 

Valentin: 0721 937 429
Valentin este un samsar care lucreaza la Rin Grand Hotel. Am convenit să mergem să vedem o mașină, iar omul, plictisit, a propus ora 13:00. La fix eram acolo. L-am sunat, ne-a zis să mergem în Carrefour că el e acolo și vine imediat. Peste 20 de minute l-am sunat și aceeași poveste, vine imediat, este la Auchan, de data asta. Asta ne arată o lipsă de seriozitate și nu recomandăm colaborarea cu el.
Plusuri: Nu există.
Minusuri: Nu vezi mașina, pierzi timpul așteptându-l.
_________________________________________________________________

3 / 10  Samsarul din Valcea  

Cătălin: 0748 572 723
La Cătălin, samsarul din Râmnicu Vâlcea am fost să văd un Audi Q5, o mașină bună. Fix ca în anunț, cu kilometri reali. Însă actele aveau probleme mari.
Omul ne-a pus pe drumuri de două ori până la Râmnicu Vâlcea, doar ca să vedem un sistem de fraudă cu oameni din Zalau și firme fantomă din Ungaria.
Plusuri: Masina este ca în anunt, foarte bună, kilometri reali, preț mic.
Minusuri: Dacă nu îți este frică să fii dat în judecata de ANAF pentru recuperare de prejudicii, sau să apari ca inculpat în cazuri de fals și uz de fals, contactează-l. Noi nu recomandăm asta, însă 🙂
_________________________________________________________________
 

II. Vânzători parcuri auto

Diferența fața de parcurile auto fără nume este că aceștia plătesc o taxă la Autovit ca să para mai de încredere. Unii sunt destul de mari, alții mai mici.
ÎntrebareDe ce să cumpăr mașina de la tine?
RăspunsNu suntem samsari, avem un nume, oferim servicii, te tratăm bine, avem un sediu fix, avem multe mașini de vânzare. Totodată, știi că vei cumpara mașina de la o firmă, nu de la o persoană fizică. Acest lucru îți dă mai multă încredere.Unele parcuri auto vând de pe firme din Bulgaria sau Ungaria, alții sunt persoane fizice autorizate. Așadar, dacă parcul auto are un nume, asta nu înseamnă neapărat că vei avea siguranță și că vei cumpăra o mașină bună.
 
.____________________________________________

7 / 10  Ragada Auto 

https://ragadaauto.autovit.ro/
Este primul dealer care primeste o nota mare, chiar daca experienta cu el a fost proasta, partial.
Am fost sa verific un Citroen DS5. Am ajuns acolo dupa ce am vorbit cu proprietarul afacerii. M-a intampinat un „inginer comunist” care mi-a explicat ca sunt prost, de ce sunt prost, cum mama mea m-a nascut prost, iar eu de atunci tot prost am ramas. Si-a etalat meritele lui universitare, experienta de mii de ani in intreprinderi la care eu nu am visat in viata vietilor mele. Nu am inteles rolul lui acolo.Proprietarul afacerii si-a cerut apoi scuze la telefon dupa ce deja plecasem de la ei, apoi a trimis un mecanic sa vina cu masina unde sunt eu ca sa termin verificarile. Admirabil as zice eu.Clientul meu a avut totusi de suferit, el platind verificarea, masina fiind buna, dar oamenii au vandut-o unui alt client de-a lor, taraganand relatia cu clientul meu. Not fair.
Plusuri: Masina buna 
Minusuri: Oamenii sunt putin cam dificili 
_________________________________________________________________
 
.

10 / 10  VW T5 Automobile – Chichis, jud Covasna

https://vwt5automobile.autovit.ro/
Omul este specializat pe T5-uri. Are o retea de dealeri VW din Germania care atunci cand au VWuri din acestea ii trimit prima data lui un mail. 42 de dealeri a strans in reteaua lui. Si masinile ajung intai la el, apoi la piata germana. Foarte tare. Am cumparat de la el un VW T5 second hand foarte bun, cu km reali. Omul a fost foarrrrteeee de treaba. 
Plusuri: Omul este un fair, de treaba, bine intentionat. Masinile foarte bune. Reale. Ai si o mica rampa sa te uiti pe dedesupt, poti face drive test. Ce vrei mai mult?
Minusuri: nu prea.

_________________________________________________________________

9.5 /10 Arisari Auto Concept  – Pitesti 

https://arisariauto.autovit.ro/
Nu credeam ca o sa ajung sa acord o nota asa de mare unui dealer din Pitesti. E o curte mare acolo, multi dealeri.
Am fost sa vad o masina si mi-a placut totul – omul, onestitatea, prezentarea, a acceptat testarea, masina a fost buna, cu km reali. Nu a incercat sa „mi-o bage pe gat”. Super profi. 
Plusuri: Masinile au kilometri reali, sunt bune. 
Minusuri: Erau ceva mai multe zgarieturi pe masina decat in poze, dar asta este ceva minor pana la urma. 
 

_________________________________________________________________

8.5 /10 Cars dealer – Otopeni  

https://carsdealer.autovit.ro/
Recent am fost sa vad o masina la ei, mi-a placut. Au sediul in curte cu Haff.ro – cei care inchiriaza camper vans.
Omul a fost ok, masina era buna – mi-a placut ca am fost pus in tema cu revopsirile, micile daune, necesarul de reparatii. Adica a fost ceva corect. Well done. 
Plusuri: Masina avea km reali.  
Minusuri: Masina nu era fix ca in poze. 
 
 _________________________________________________________________
 

 9 / 10 Global Cars Market (zona Militari)

E un tip, importa masina de 20 de ani si si-a facut o firma. Am vazut la el o masina cu 329.000 km. ne-dati inapoi. De-a lungul timpului am vazut si alte masini, toate pe bune. 
Plusuri:
+ omul de treaba treabă
+ preturi bune.
+ au fost foarte trasparenti cu mine pe tot procesul
Minusuri:
– cumperi masina din benzinarie, de pe strada, adica nu e un loc fix.
 
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

7 / 10 Auto De sau AutoDe (soeaua de centura zona de nord)

Auzisem tot felul de puncte de vedere despre ei, unii clienti de-ai lor chiar mi-au scris despre nemultumirile lor cu privire la masinile cumparate de la ei.
Cand am ajuns acolo oamenii au fost super de treaba, mi-au furnizat toate informatiile necesare si nu au ascuns nimic. Din pacate am vazut o masina pe care o aveau in consignatie, nu era a lor, avea km reali, insa mergea prost – in sensul ca iti pune viata in pericol de prost. Nu cred ca au investigat masina prea mult inainte sa o afiseze la ei in parc – cumva sunt scuzati. Dar pe de alta parte un incepator ar fi scuzat. Unul care este in domeniul auto dar nu verifica (nu din rea intentie) nu prea este scuzat. 
Plusuri:
+ Oameni de treabă,
+ preturi bune.
+ au fost foarte trasparenti cu mine pe tot procesul
+ au primit feedback-ul foarte bine.
Minusuri:
– masina cu probleme destul de grave pe partea de suspensie
– nu au verificat atent masina inainte de punere la vanzare in parcul lor
__________________________________________________________________________________

 9 / 10 Car Agency (zona Pipera)

Ei sunt o agentie de intermedieri dar au si masinile lor. In general gasesti la ei masini mai „deosebite” – fie estetic, fie prin prelucrarea interioara, fie prin cai putere. Masini mai rare.
Am fost la ei sa vad un Audi A6, mai scump decat media pietei, insa foarte bun.
Ce sa zic: oamenii au fost super de treaba, s-au purtat fain, masina buna. 
Plusuri:
+ Oameni de treabă,
+ mașini bune
+ serviciile au fost excelente
Minusuri:
– preturi putin cam mari
– nu ai unde parca – ei au sediul la strada si zona este aglomerata, nu exista o locatie ingradita. Cumva vezi masinile la strada. 
– este mai greu sa programezi o „vizita” pentru ca ei trebuie sa sune proprietarul sa va intalniti.
__________________________________________________________________________________

 7 / 10 Roadhill Automotive – Parcare Decathlon Pallady

Ei sunt o reprezentanță Ford mai mică și vând mașini SH cumpărate de la firme de leasing, în general. Am fost să văd un Ford Focus. Reprezentantul a fost de treabă, însă mașina avea mici defecte: nu se alineau bine componentele, deoarece fuseseră revopsite si montate prost.  Totodată, mașina avea o uzură mai mare decât era normal pentru un număr așa mic de kilometri. Prețul a fost ok, iar conditiile de testare au fost bune, în parcare la Decathlon, apoi pe Theodor Pallady.
Alta masina: O Toyota Auris cu o evidenta problema la pornire. Omul de acolo imi tot repeta ca „din punctul lui de vedere masina este foarte buna si oricum se vinde”. Va zic ca m-a enervat atitudinea asta, in conditiile in care problema nu este mare, dar este evidenta. Cand am interbat de garantie pe piesa aceea mi s-a spus ca nu ofera.
Plusuri: Oameni de treabă, mașina relativ bune, cu mici defecte, prețul bun.
Minusuri: In general masinile au tot felul de defecte. Unele evidente – daca stii unde sa te uiti, altele ascunse  – si trebuie sa le descoperi. 
__________________________________________________________________________________

8 / 10 Capital Grup Auto – Giulesti

Ei au un service, iar acolo mai sunt și alte companii. Din când în când, vând tot felul de mașini. Acum câțiva ani am fost la ei sa vedem un Opel Insignia care a avut accident. Omul a fost corect și ne-a spus la telefon că mașina a fost lovită. Am apreciat asta. În 2017, am cumparat pentru cineva un Ford Mondeo 2.2 Diesel de la ei. Mașina era foarte bună.
In 2018 am cumparat 2 masini, ambele avariate, dar la preturi bune. In ambele cazuri cei de acolo au spus din start ce au avut masinile, cum au reparat, si au pus la dispozitia mea elevatorul lor, testerul lor.
Plusuri:
+ Omul de treabă, onest,
+ mașinile fără avarii ascunse (prin „ascunse” inteleg ca nu sunt ferite ci sunt la vedere)
+ o foarte buna transparenta
+ ai un elevator pe care il poti folosi gratis ca sa testezi masinia
.
Minusuri:
– unele masini de la ei au fost lovite si reparate
– curtea este plina de gropi si balti, dar am inteles ca se vor muta in curand. 
__________________________________________________________________________________

7 / 10 ABC Automobile (Bucuresti – Ghencea)  

Eugen este ownerul, el locuieste in Ghencea si are o curte mare. Acolo tine si masinile. Intr-un fel este bine – pentru ca daca ai o problema stii unde il gasesti. Totodata cu timpul castigat din faptul ca „lucreaza de acasa” are servicii super. Intr-o saptamana am cumparat deja 2 masini de la el. Este specializat pe VW, Skoda, Ford, Opel… cam din gama asta.
Plusuri: Ambele masini au km reali, fara accidente, cu istoric, una din ele avea deja RARul facut. Servicii super: simti ca omul nu doar ca vrea sa iti vanda o masina, ci si sa te ajute sa mergi cu ea cat mai repede. In plus  – e genul e om care rezolva lucrurile repede, daca se poate ACUM.
Minusuri: Nu au fost cele mai ieftine masini de pe piata, dar nu asta cautam oricum. Test drive-ul a fost greu de organizat pentru ambele masini, neavand numere rosii – adica trebuie sa mergi acolo de mai multe ori, pierzi mult timp.
Totodata pentru fiecare stampila pe o factura trebuie sa platesti 150 RON, lucru pe care cumparatorul nu il stie de la bun inceput. Not very fair.
 
__________________________________________________________________________________

9.5 / 10 Tratos Auto (Zona Berceni)  

In 2018 am fost sa verific o masina de la ei (Skoda Superb 2014) si a fost foarte buna, oamenii super de treaba, masina a fost fix ca in anunt, am avut unde sa o testez, locatia a fost accesibila, actele in regula, pretul decent. Nimic de comentat.
Plusuri: numai lucruri bune
Minusuuri: nimic de obiectat.
Well done, well done!
__________________________________________________________________________________
 

9.5 / 10 MT Premium Dealer (Zona Baneasa)   

In 2018 am fost sa verific o masina de la ei  (Ford Mondeo 2015) si a fost foarte buna, oamenii super de treaba, masina a fost fix ca in anunt, am avut unde sa o testez, locatia a fost accesibila, actele in regula, pretul decent. Nimic de comentat.IN plus omul ne-a spus ce a schimbat, ce trebuie schimbat. Practic munca a fost foarte usoara si placuta.
Plusuri: numai lucruri bune
Minusuuri: nimic de obiectat.
Well done, well done!
__________________________________________________________________________________

9 / 10 Madison Operational (Zona Eroii Revolutiei)   

Cred ca sunt la a 5-a masina verificata la ei. Toate au fost foarte bune, in general clientii nostri au cumparat masini de la ei. Oamenii super de treaba, masina a fost fix ca in anunt, am avut unde sa o testez, locatia a fost accesibila, actele in regula, pretul decent, ba chiar am avut o negociere „fructuasa”.
Plusuri: numai lucruri bune. Pe langa astea am facut singur drive testul, fara sa fiu stresat ca „proprietarul” este cu mine in masina si nu ma lasa sa accelerez, sau sa franez prea brusc ca „se strica masina”.
Minusuuri: nimic de obiectat cu privire la masina, insa s-au miscat cam greu cu actele. Well done, well done!
https://www.youtube.com/watch?v=FuoWLGZvhGs – Mazda rosie este cumparata de la ei.
__________________________________________________________________________________
 
 

4 / 10 Autotehnica Fleet Services (Otopeni)

Treaba cu Autotehnica Fleet Services este putin mai „groasa”. Ei au un fel de „Stock Center” – masinile lor cele mai bune, pe care le gasiti pe site. Grosul masinilor second hand ei le vand la pachet catre samsari si catre dealeri.
Autotehnica fac revizii pe zgarciala, adica fie le fac rar, foarte rar, fie pun cele mai ieftine peise sau uleiuri. Am verificat deja vreu 10 Opeluri de la ei, masini ajunse la diferiti dealeri. Masinile erau din 2014, 2015. Toate cu motoare cu depuneri groase.Pe langa asta am fost acum vreo cativa ani sa vad un Land Rover la ei. Era lovit, era la un pret foarte mare. Oamenii au fost fair si mi-au spus ce e cu masina respectiva.
Plusuri: nu prea stiu ce sa spun
Minusuri: judecati voi
 
Exemplu de masina prost intretinuta de la ei
 
Exemplu de masina cu dauna ascunsa vanduta catre un dealer, achizitonata tot de la ei.
_________________________________________________________________________

6 / 10 Folly Auto (Bucuresti SUD)

Daca dati search pe blolg aici dupa „Staer” o sa gasiti povestea lor 🙂
Treaba este ca acum sunt Folly Auto, un SRL-D infiintat anul trecut. Deci este un bun update.
Nu chiar buna este din nou atitudinea lor (cu toate ca trebuie sa admit ca sunt mai ok ca in trecut). Am fost sa vad la ei un Range Rover Sport iar la verificarea mea am vazut pe bord 268.000 km. In anunt erau 237.000 km. Masina avea si un far schimbat, ceva revopsiri, dar nimic grav. Nu am putut iesi cu ea in trafic pentru ca nu avea numere rosii.
Treaba este ca ei nu au dat km inapoi, dar cineva din alta localitate m-a platit sa merg sa vad masina cand in anunt era trecuti vreo 205.000 km. Omul a vorbit cu ei la telefon si au confirmat km. FIX cand eram eu la ei au modificat la 237.000 km in anunt. Clientul meu de Go To Target s-a suparat pe ei si nu a cumparat masina. A dat aiurea si bani pe o verificare. Judecati voi daca este corect sau nu este corect.
Plusuri: Au facut imbunatatiri fata de trecut.
Minusuri: Not very fair Folly, not very fair!
_________________________________________________________________________
 

8.5 / 10 Gerald Auto (zona Dristor)

In 2011 am cunoscut un tip cu un service, Aurica de la Silena Auto. Mi-a placut de el si am tinut legatura. Silena au devenit „mecanicul meu” si acolo merg cu masinile mele sa fac revizii.
Aurica sau Aurel are si „boala” sa importe masini, sa le puna la punct si sa le vanda in pierdere 🙂
Cand spun „sa le puna la punct” ma refer la faptul ca le pune cauciucuri noi, schimba discurile si placutele, le curata, le ingrijeste si le pupa inainte de culcare.
Am si verificat masini la el, nestiind ca el e vanzatorul, si fiind surprins la fata locului.
Plusuri: Masinile sunt bune, preturile sunt bune si e fain ca odata ce le cumperi nu mai trebuie sa te duci altundeva la service pentru lucrari de intretinere.
Minusuri: ?
_________________________________________________________________________

8 / 10 INOV AUTO  Bucuresti  

Ei sunt putin atipici. Si inovatori. Si sunt singurii vanzatori auto second hand din Romania cu canal pe youtube. Well done! Asta arata si gradul de seriozitate cumva.
Am fost mai demult la ei sa vad 2 masini aflate in consignatie. Una prin Pipera, alta prin zona Nerva Traian. Imi amintesc doar ca masina din zona Traian, un Golf GTI din 2008 arata bine, era ok in general, dar putin cam zgariat si cam revopsit. Vanzatorul (care era persoana fizica) a fost de treaba.
Plusuri: Masina destul de ok, omul ok, oamenii de la InovAuto ok.
Minusuri: Te intalnesti pe strada sa vezi o masina e la un dealer inovator cu canal pe youtube. Not so profi.
_________________________________________________________________
 

8 / 10 SKY MOTORS (Soseaua Pipera langa Oracle) Bucuresti  

Am fost sa vad la ei un Land Rover Range Rover Evoque si interactiunea a fost buna. Singurul minus este ca ei descriau masina ca „impecabila” pe site dar in realitate avea multe indoituri de la grindina. Sigur ca se poate rezolva, dar nu era rezolvat.
Am apreciat un lucru: noi am ajuns la ora stabilita, dar ei nu – pentru ca a intervenit ceva. Asa ca au trimis un baiat de-al lor pe bicicleta sa vina sa ne arate masina. Omul a ajuns repede si a avut un comportament foarte profi. Chiar mi-a placut.
Plusuri: Masina destul de ok, omul parea integru si dedicat.
Minusuri: Masina nu era ca in descriere „impecabila”. totodata nu am avut unde sa o testam pe drumuri publice, ci doar in incinta unei curti in semi-constructie.
O vizita la ei a fost asta:
_________________________________________________________________

6 / 10 ZEV AUTOMOBILE (zona centru in Bucuresti)  

Am interactionat cu ei vara asta (2017) si in principiu am vazut o masina ok. Un Ford Fiesta. Treaba este ca masina era revopsita, dar nu avea accidente, deci no big deal. Avea km reali, arata foarte bine, insa avea o problema: nu puteam conecta mufa pentru testerul meu din cauza ca mufa masinii era arsa. Reprezentantul Zev nu si-a dat interesul prea mult sa ma ajute, ba eu am incercat sa repar masina lui. Cu toate ca nu e o pacaleala sau asa ceva, mi se pare neprofesionist.
Totodata ne-am intalnit pe o straduta din Bucuresti si am mes cu masina putin prin trafic. Nu prea profesionist.
Plusuri: Masina destul de ok, omul parea integru.
Minusuri: Nu mi-a inspirat profesionalism (nu doar ca nu mi-a inspirat, lipsea cu desavarsire), omul a parut mai mult interesat de ce fac eu decat de buna functionare a masinii lui.
_________________________________________________________________
 

9 / 10 EFFICIENT MOTORS (Cumva tot CarOutlet si Automobile AMS) Colentina, Pantelimon 

Practic sunt tot oamenii de la Caroutlet Colentina si Automobile AMS. In principiu sunt ok. Ce este mai fain fata de Caroutlet si Automobile AMS este ca daca cumva mergi sa vezi o masina in Pantelimon ai o sosea dreapta si putin circulata, unde poti testa masina.
Plusuri: Ca la ceilalti doi, + ai unde testa masina mult mai bine.
Minusuri: ca la ceilalti doi.
_________________________________________________________________
 

9 / 10  Lazar Auto SRL   

0724.205.455 si 0722.459.944
Am fost sa vad o Skoda Octavia la ei. Sunt 2 soti: am vorbit cu sotul, dar sotia mi-a aratat masina. M-a luat dur – ca de ce fac poze la masina ei, sa ma legitimez. Eu am fost politicos, dar apoi mai putin 🙂 Pana la urma ne-am calmat si a fost ok.
Plusuri: Masina a fost buna, actele ok, fara manarii, fara accidente, pret ok.
Minusuri: Atitudinea unui vanzator auto, firma, ar trebui sa fie mult mai buna. Altfel – care este diferenta dintre ei si un samsar low level? Totodata nu am putut testa masina decat in parcare.
Update: am mai fost sa vad o masina la ei, totul a fost foarte ok, asa ca o sa le cresc nota de la 7 la 9.
_________________________________________________________________
 

8.5 / 10  Weltklasse Automobile WKauto (Soseaua Fundeni & Auchan Berceni)    

Pe piata auto din Bucuresti a crescut usor usor un dealer cu masini de „clasa mondiala”. A inceput in Fundeni, apoi de 3 luni este si in parcare Auchan Berceni. Din cate stiu este primul dealer non-reprezentanta care are puncte de lucru. Am vazut un Opel dragut, cam scump, putin cam revopsit cu mici defecte. Insa in general ok.
Plusuri: omul a fost amabil, masina era ok, km erau ok. am putut sa testez masina in conditii ok.
Minusuri: nu am vazut actele, pentru ca se vad „doar la vanzare”, si poti cumpara doar in leasing.
__________________________________________________
 

4 / 10  Weltklasse Automobile Wkauto (Carrefour Militari)     

Ma mir si eu: cum poate un vanzator cu puncte de lucru sa aiba oameni de treaba intr-o locatie si oameni de-a dreptul agresivi in alta locatie?
Povestea pe scurt: un client de-al meu m-a trims sa vad un Peugeot Expert si m-a intampinat o doamna, Diana Trandafir. Printre altele si-a batut joc de mine si mi-a ingreunat foarte mult procesul de evaluare prin tot felul de remarci. Pe de alta parte povestea cu pririve la masina nu s-a potrivit deloc – ba spunea ceva, ba altceva. Minciuni au fost pana si cu actele masinii, care ba erau la ei, ba erau in alta parte.
Desigur ca nici masina nu era intacta – avea tot felul de revopsiri si accidente. Cu chiu cu vai m-a lasat sa testez masina in curtea Carrefour. Ce sa spun: bravo Diana – continua sa iti insulti clientii si sa te porti asa – poate vei obtine o promovare.
Plusuri: –
Minusuri: Daca va simtiti prea bine intr-o zi si nu va insulta nimeni… stiti unde o gasiti pe Diana!
 
__________________________________________

7  8.5 / 10  G&C IMPORT EXPORT (Strada Lastarisului)   

In Bucurestii Noi sunt multi „importatori de masini” si o parte dintre ei s-au grupat. Au facut un „smart move”. Fostii baieti s-au mutat altundeva iar curtea a fost amenajata mai bine si mai frumos de catre noii locatari. All in all serviciile parca sunt mai bune, insa sunt locuri unde pot fi imbunatatite.
De cand sunt ei aici am fost sa vad 3 masini. La telefon li s-a spus clientilor mei ca masinile pot fi conduse, dar cand am ajuns eu acolo nu puteau fi conduse.
– un Opel avea numerele provizorii expirate.
– un Audi avea o problema la motor si oamenii au preferat sa nu ma lase sa merg cu el, ca sa nu se strice. Fair.
– un Lexus – era ok si l-am putut conduce https://www.youtube.com/watch?v=3qR4f7scinI&t=308s
Toate masinile au diferite problemute. Dar de obice nu a fost ceva grav.
Plusuri: curtea este curata, oamenii sunt de treaba, masinile fara accident. Actele erau ok, fara fraude pe partea de TVA. E tare chestia asta.
Minusuri: Unele masini nu aveau numere rosii in trecut, ultimele dati se pare ca erau scoase. Deci s-au facut imbunatatiri.
 
__________________________________________

1 / 10  EVEREST LEASING  (sunt de fapt fostii AUTO EXPERT LOGISTIC, dar si-au schimbat numele)   

August 2017: Stiri din lumea auto second hand: Fostul Autoexpert Logistic, despre care am scris eu un articol interesant pe blog Teapa cu Ford Focus de la dealer si-a schimbat numele in Everest Leasing. Cred, presupun ca articolul a ajutat la asta dar si review-urile de pe google postate de voi. A ajuns cu ratingul la 1.4 din 5 iar Google l-a incadrat la „Scam alert”. Well done!
Pot spune doar ca sunt la a patra schimbare de nume (Opel Autorom, Opel Eurocar, Autoexpert Logistic). Cum se spune la noi: lupul isi schimba blana, dar naravul ba.
Plusuri:nu
Minusuri: cam tot
P.S. Am scris despre ei fara sa fi vazut o masina. Au acelasi numar de telefon. Daca cumva ajugeti la ei si vi se pare ca sunt totusi de treaba am rugamintea sa imi spuneti.
 
__________________________________________

9.8 / 10  EXCLUSIV AUTO (Alba Iulia)  

Iulie 2017: am strabatut drumul pana la Alba Iulia ca sa vad un Mitshbishi Outlander la oamenii astia. Vanzatorul a fost cam ferm sau arogant la inceput, dar apoi, s-a calmat si a fost super. Masina era ca in anunt, mi-a spus defectele din start, a existat posibilitatea de drive test, actele ok, TVA in regula. Pur si simplu ireprosabil. Cred ca toti dealerii de masini second hand din tara pot invata de la omul asta!
Plusuri:Totul super!
Minusuri: Un mic minus: atitudinea de la inceput, dar in principiu s-a schimbat si aceea 🙂
 
__________________________________________

8.5 / 10  AUTO CONCEPT (Aeroport Otopeni) 

Mai 2017: am fost la ei  sa vad un VW Golf si mi-a placut de ei, de masina, de tot. Fiind de la leasing operational era greu de determinat fix cine a condus-o, dar clientul meu a avut rabdarea sa faca sapaturi si a determinat ca a avut mai multi soferi, dintre care ultimul era o doamna. All in all masina era buna dar nu impecabila.
Plusuri: Omul de treaba, preturi putin ridicate, masina in stare buna, am avut unde sa o testam.
Minusuri: Locul este putin departe de oras si se ajunge destul de intortocheat la ei.
 
__________________________________________

7.5 / 10  AUTO HOLD (Galati) 

Iunie 2017: am fost la Galati sa vad un Ford Fiesta si mi-a placut de omul de acolo. Are o curte cu multe masini. A fost fair, putin suspect ca am testat riguros masina lui, insa overall a fost de treaba.
Masina in sine era buna, fara ascunzisuri. Bulevardul Basarabia.
Plusuri: Omul de treaba, este vechi pe piata, preturi decente, masini bune.
Minusuri: Nu poti testa masina in trafic, masinile nu au numere de probe sau numere rosii, deci daca chiar vrei sa cumperi o masina este putin dificil, trebuie sa astepti.
 
__________________________________________

7 / 10  RAVI CENTRAL STORE (DEALER AUTO RULATE)

Oamenii sunt super de treaba – un sot si o sotie – si au in general masini bune, decente si corecte. Nu sunt impecabile, dar ei nici nu pretind asta. Sunt FIX la intreare FAUR pe Bulevardul Basarabia.
Plusuri: M-au lasat sa ma uit la masina, sa o testez singur (mi-a placut asta), au raspuns la intrebari. Masina era decenta, buna, mergea bine, era ca in anunt. Good job!
Minusuri: Nu prea imi vin in cap minusuri. Cred ca 9/10 este o nota decenta pentru inceput. 10/10 au Auto Geist iar Ravi sunt sub ei.
Update 2018: in ultima vreme au cumparat multe masini de la Autotehnica Fleet Services. Unele cu daune ascunse de catre furnizorul lor. Totusi – fiind un parc auto vechi ne-am fi asteptat sa verifice masinile inainte de cumparare, nu sa descoperim noi daunele.
 
__________________________________________

0 / 10  HIGH CLASS AUTO (Cluj)  

Da- a fost o tzeapa – am mers la Cluj sa vad o masina si s-a dovedit a fi o masina mincinoasa. .
Plusuri: Am putut sa conduc masina, omul m-a lasat sa o testez, a avut rabdare. Masina accelera bine.
Minusuri: Masina era o pacaleala, detaliile anuntului erau diferite de realitate, masina nu era ca noua
UPDATE 2017: in aproape 6 ani de MasinaPotrivita nu am primit inca amenintari, telefoane de la samsari sau dealeri neseriosi. Pana acum, pana la ei. Dintre toti oamenii cu care am interactionat pana acum astia sunt primii pe lista de ne-recomandare. Aboslut de evitat!
 
__________________________________________

10 / 10  TOR SMART TRADE (Soseaua Chitila 196)  

Ok – deci tipul de la Tor este foarte de treaba. Mi-a spus ca ma cunoaste, ca stie ce fac si ca masina la care intentionez sa vin este revopsita. Stie ca sunt pretentios, ca sunt foarte bun pe ce fac si … mai bine sa nu vin.  Era vorba despre un Golf 7, vazut in decembrie 2016.
Cand am ajuns acolo omul a fost super de treaba, m-a lasat sa testez masina, ba chiar mi-a atras antentia asupra unor mici defecte pe care inca nu le vazusem. Este un business bun, omul de treaba, cinstit. TOR astia sunt printre putinii din Romania care importa masini din alte tari si factureaza CONFORM LEGII cu TVA 20%. Fara manarii, fara „greseli contabile”. Curat. Am apreciat asta.
Plusuri: Masina buna, ca in poze,  omul de treaba, km reali, masina buna, pretul super am putut sa o testez in trafic.
Minusuri: Practic nu prea sunt minusuri.
Well done!
 
__________________________________________

9.5 / 10   TOPLAC (Militari, B-dul Timisoara mai departe 🙂 

Am vazut un VW Golf pus la vanzare de omul care se ocupa de masini SH. Masina unui coleg de-a lui. Top Lac sunt un service specializat pe vopsiri.
Omul a intarziat si cand a ajuns la masina si-a cerut scuze. (Ai auzit AUGSBURG?) Omul foarte de treaba, masina foarte buna. Totul ok.
Plusuri: Masina buna, ca in poze,  omul ok, km reali
Minusuri: Oferta de masini cam mica, preturi cam mari. Nu am putut cumpara masina pentru ca pretul a ramas prea mare.
 
Inca ceva: Pe cei de la TOPLAC ii stiu de la niste cursuri la care am fost impreuna, mergem si la Business Breakfast impreuna. „100 de afaceri etice care sa schimbe Bucurestiul100 de afaceri etice care sa schimbe Bucurestiul” organizat de  Lead Impact. Daca aveti chef sa veniti  pot spune ca e tare fain!
_________________________________________

8/10  de la  5/10   AUGSBURG (Parc Auto Militari)  

https://augsburgparcmilitari.autovit.ro/

Update 2017: am mai fost al ei sa vad o masina. De data asta a fost o experienta placuta. Masina era foarte buna, iar vanzatorul a fost foarte de treaba. Vi-l recomand. Nu stiu ce s-a intamplat de la ultima vizita, insa pare total alt om. Si asta este de bine. Well done.
 
2016: Am fost sa vad la ei un VW Scirocco, cred ca inca mai este pe site.
Ce sa zic – toata experienta a fost proasta, dar a avut si mici plusuri.
Masina nu pornea (de la baterie), capota motor nu se inchidea bine, rotile erau cu cauciucuri diferite, uzate diferit, era cu ceva mici incidente, dar fara accidente grave. As zice ca masina este de nota 7/10.
Dar, vanzatorul – el a fost de pomina. Jur.
– Ne-a aratat masina si s-a suparat ca o verificam.
– S-a gandit sa faca glumite pe seama noastra. Ok.
– Masina nu pornea asa ca s-a dus sa faca rost de o alta masina, sa vina cu cabluri. Drumul de 15 metri a durat 10 minute pentru ca vorbea la telefon cu altcineva. Masina a pornit si am putut merge cu ea. Asta este un plus.
– Vanzatorul nu stia mare lucru despre masina, insa mi-a spus ce masina si-a cumparat fostul proprietar.
– Mi-a spus  ca daca as fi „evaluator adevarat” as avea o masina mai puternica, apoi mi-a aratat-o pe a lui – Mitsubishi evo 8.
Cand esti samsar la colt de strada inteleg lipsa de respect, lipsa de bun simt. Dar cand esti o firma si ai si sediu – este inacceptabil sa te porti asa.
Plusuri: Am putut merge cu masina in drive test, km reali.
Minusuri:
 
_________________________________________

9.5 / 10   AUTOMOBILE BC (Automobile Bacau)

 

Am mers la Bacau la baietii astia ca sa vad o masina, un Audi A4 cu 100.000 km.
M-a intampinat Bartolomeu, business-ownerul de acolo. Afara era frig, dar omul cald. Masina avea tot felul de mici neajunsuri, mai trebuiau bagati banuti in ea, dar era pe bune.
Ceva ce m-a impresionat, pe langa bunavointa si deschiderea lui Bartolomeu – in curte exista o plasa speciala care protejaza masinile de grindina. Pam – Pam. Tare, nu?
Plusuri: omul foarte de treaba, masina ok, acte ok.  Drive test ok. Un maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaare plus este faptul ca Automobile Bacau au numere de probe – numere pe care le poti pune pe orice masina care nu are nici numere provizorii, nici numere negre. Foarte tare! Bravo!
Minusuri: Masina nu era fix ca in poze, avea unele neajunsuri.
_________________________________________

9.5 / 10   AUTO INTERNATIONAL (Splaiul Unirii)

https://autointernational.autovit.ro/

Am fost sa vad un Passat 4×4, 170 cp din 2012. Faina masina. A fost mai greu de organizat intalnirea, insa am fost chiar acasa la Business- owner. Fiind obosit de la un drum lung a iesit afara, s-a uitat la mine, mi-a zis ca ma stie, si mi-a dat cheile, actele, tot. Mi-a zis sa il sun cand termin 🙂
Ce sa zic: pentru mine este cazul ideal.
Mi-a placut abordarea, masina, si faptul ca a avut incredere in mine.
Plusuri: omul foarte de treaba, masina ok, acte ok.  Drive test ok.
Minusuri: In anunt scria ca masina are pilot automat, bluetooth si comenzi pe volan. In realitate lipseau cu desavarsire.
______________________________________________________

9 / 10   AUTOMOTIVE BANEASA (Baneasa Business Center) 

https://automotivebaneasa.autovit.ro/
http://automotive.ro/
https://www.facebook.com/Automotive.Ro
La ei am fost acum 2 ani sa vad o un Mitsubishi Outlander de vreo 10.000 EUR si masina a a fost ok. Oamenii putin mirati ca cineva testeaza masini asa de ieftine. In general oamenii au masini scumpe si foarte scump – de genul celor pe care le vedem la Top Gear sau prin alte emisiuni auto. Prezentarea este super. Totul arata foarte bine.
Plusuri: oameni amabili, masini foarte scumpe de lux (Ferarri, Porsche, Bentley… you get the idea). Km reali, loc de negocieri, au pagina de facebook. E bine.
Minusuri: Uneori au masini mai ieftine de vanzare, de la buy-back, si pentru acelea nu isi dau silinta. In fond este de inteles 🙂
______________________________________________________

10/10 de la 9/10   SMARTAUTO   (Zona de nord)

Update 2017: Sediu nou pe Ion Ionescu de la Brad fix inainte de Mega Image. Acolo unde avea Titi Aur pista de incercari inainte sa se mute. Ce sa zic – experienta a fost la fel de faina ca si data trecuta. Well done.
Avea 9 din 10, dar acum m-am gandit serios daca ar fi motive sa nu aiba 10/10. Si nu gasesc.Am ajuns ieri la SmartAuto in zona de nord. Este un baiat de treaba, care vinde masini doar din Romania, cu km putini, cu istoric la reprezentanta. In general masini premium. Audi-ul pe care l-am vazut era cu un motor de 1.8 TFSI @ 120 cp, insa pe site avea 170 cp. Diferenta de putere este mare, insa poate a fost o gresala.
Plusuri: oameni amabili, masini reale, nu mai trebuie sa le inscrii, sa mergi la RAR, fara manarii, preturi bune. Mi-a placut toata interactiunea cu el.
Minusuri: nu prea.
______________________________________________

7/10    6/10 (2017)      8/10 (2016)  SAB Auto (Orasul Otopeni)  

http://sabauto.autovit.ro/
https://www.facebook.com/sabauto.ro – da, au pagina de facebook!
UPDATE 2018: Sab astia imi dau una rece una calda: iar ultima a fost calda. Am fost sa vad la ei un Mercedes A Class si a fost ok masina, fair, nu impecabila, cam scumpa, dar overall fair. Ce este foarte fain este ca SAB AUTO au facut rost de numere de PROBE. Adica numere din acelea pe care le poti pune pe orice masina. Practic nu mai ai nevoie de numere rosii. Nu stiu cum au facut rost de ele, dar bravo lor!
UPDATE 2017: oamenii s-au mutat in  Otopeni, Gabi – baiatul de care eram eu foarte incantat nu mai lucreaza acolo iar asta se vede in faptul ca a scazut calitatea serviciilor.  De cateva ori am fost la ei sa vad o masina, am sunat inainte, dar cand am ajuns de fapt masina era ba inchiriata, ba era promisa altcuiva. In realitate erau maisni cu ceva probleme, iar oamenii nu au dorit sa le vad. Totodata exista problema numerelor rosii – nu poti face un drive test normal si decent. 
Totodata ca update bun este ca sunt unul dintre foarte foarte putinii dealeri auto cu numere de Probe. Nu stiu cum au facut rost de ele, insa nu au multi numere din astea. Si sunt foarte utile. 
Ce am scris despre ei in 2016: Zilele astea am fost placut surprins de omul de acolo, Gabi – care este la ei cam de un an si ceva. Foarte de treaba, foarte amabil, chill. Am vazut un Passat si un Audi la ei si masinile erau bune, cu tot felul de bubite aferente varstei. Passatul arata mai rau decat in poze, Audi-ul arata bine. Ambele aveau alti km decat in descrierea de pe site, dar in bord nu era umblat. Omul mi-a zis ca a fost o gresala  (2 greseli).
Plusuri: locul arata frumos, birourile sunt frumoase, cu multe geamuri.
Minusuri: In afara de business owner, pe care il stiu de ceva vreme, „baietii” de acolo nu sunt foarte amabili. Trebuie sa te pricepi bine ca sa stii ce cumperi. Masinile vazute de mine aveau alti km fata de anunt.
 _________________________________________

7.5 /10   CLASS AUTOMOTIVE (zona Liberty Mall)  

Am vazut la ei cateva masini cu diverse ocazii cand erau in pe Prelungirea Ghencea. Mi s-au parut ok oamenii si masinile. Doar ca pe masura ce le verificam mai atent tot descopeream „chestii”. Nimic grav. Multe masini sunt luate de la firme de leasing si in special exista un furnizor cu care se inteleg mai bine. Din pacate furnizorul nu are masini foarte bune.
Plusuri: oameni amabili, masini reale, fara manarii, preturi bune.
Minusuri: e bine sa te uiti atent la ce cumperi, multe din masinile lor nu au istoric.
Update 2018: din pacate au un furnizor de masini preferat iar furnizorul respectiv nu prea le ingrijeste. Ei doar le vand mai departe.
 _________________________________________

5 / 10   AUTO SIBIU 

Acum ceva vreme am fost in Sibiu sa vad cateva masini. Am pierdut timp sa vin de la Bucuresti sa vad 2 masini: Insignia si Golf Break. Masini fara accidente, in stare relativ ok. Oamenii au fost de treaba, amabili, dar i-am simtit pusi pe „bijnita”. Golful avea km dati inapoi destul de mult + volanta cu zgomote puternice. Vanzatorul m-a asigurat ca zdruncinatul si zgomotele sunt „din fabrica”, si este normal sa fie asa. Opelul cred ca avea km reali si mergea ok, doar ca existau zgomote puternice de la puntea spate + turbina. Din nou, spre linistea mea sufleteasca omul m-a asigurat ca este ceva normal si sa nu imi fac griji 🙂
Plusuri: oameni amabili, poti face drive test
Minusuri: masini cam aranjate. Trebuie sa te pricepi bine la masini ca sa stii ce cumperi.
 
__________________________________________

8 / 10   TOPCARS ( Otopeni si Aurel Vlaicu la metrou)

O locatie este la statia de metrou Aurel Vlaicu, cealalta este in Otopeni, putin dupa aeroport. Am fost de cateva ori la ei si de fiecare data oamenii au fost politicosi, masinile au fost ok, nu am avut probleme. Ei vand in general masini mai scupicele. Mi-au lasat o impresie bunicica.
Plusuri: Oameni ok, preturi decente.
Minusuri: Ultima oara am fost sa vad o Mazda 6. Am fost sa o vad de 2 ori la distanta de 1 an 🙂 Si km erau aceiasi, insa nu am putut conduce masina. Au zis ca nu o mai scot afara pentru mine. De 2 ori. cu alte masini am patit la fel. So -no test drive decat „daca sunt sigur ca o cumpar”. Pai bine – dar daca nu o conduc nu am cum sa fiu sigur ca o cumpar!? Si uite asa nu am cumparat.
__________________________________________

8 / 10   DOM AUTOMOBILE

Pipera. Au masini scumpe in general, rare, misto. Am fost acum ceva timp sa vad un VW Tiguan la ei. Cred ca era o masina cam de 12.000 – 13.000 EUR. Ownerul venise cu un Nissan GT-R tunat. Omul a fost fair, mi-a spus ca masina a luat-o la buy-back de la un client si ca ei nu vand chestii ieftine. A fost putin sceptic sa o testez, dar lucrurile au mers ok.
Plusuri: interacitune buna, masina buna, om de treaba.
Minusuri: nu m-au facut sa ma simt ca un „client”, interactiunea cu toate ca a fost buna a avut aroma „samsarica”
_________________________________________________________________

 7/ 10   Carlex International

B-dul Expozitiei. Au cateva masini fancy. Eu am fost recnet sa vad o Honda Civic obosita rau. Masina mirosea urat de tot, era urata si bushita (lovita si reparata) asa- si -asa. Era lasata in consignatie si oamenii nu stiau despre ea prea multe. Am fost de doua ori – odata pe ploaia. Atunci doar am mers cu ea. Si odata pe vreme buna – si atunci am purecat-o in detaliu si am vazut daunele, indoiturile si toate cele. Omul a fost politicos, de treaba, am ras impreuna de masina.
Update 2018: am fost sa vad 2 masni la ei: un BMW din 2017 si un Ford Mustang tot din 2017. Ambele masini foarte bune, fix ca descrierea din anunt.
Plusuri: omul ok, drive test ok, totul ok.
Minusuri: preturi mari, masini scumpe in general, curte inghesuita rau.
_________________________________________________________________

7/10   WMW auto

Au un mini-parc auto langa Targul din Vitan. Am vazut la ei niste Peugeot-uri 207 break si chiar daca aveam mai multi km masinile erau bune si au fost cumparate. Overall interactiunea cu ei a fost buna.
Plusuri: masini ok, preturi foarte mici, oamenii de treaba, am avut unde sa facem drive test.
Minusuri: km nu chiar reali.
Update august 2017: Am verificat o masina cu 123.000 km care avea de fapt 183.000 km. Masina era foarte buna, avea piese majore schimbate. Dar nu mi-a placut altceva: anume ca nu am vazut actele deoarece ei nu le tin la parc, ci acasa.  Totodata nici nu am putut sa merg cu ea. Sa vezi actele unei masini mi se pare esential.
_________________________________________________________________

5/10   Best Auto 

Au un mini-parc auto langa Targul din Vitan. In curte cu WMW auto – dar sunt alti proprietari.
Minusuri: Km sunt dati inapoi, atitudinea vanzatorilor este „dificila”
Update 2018: tot primesc mesaje de la oameni care au fost sa vada masini la ei.
Ultimul exemplu: Mazda 6:  145.000 km la ei in anunt, 206.000 km reali in raportul autoDNA.
_________________________________________________________________
 
 

… / 10   Savara (RV Motors)

Masini mai scumpicele, adesea luate prin combinatii. Nu in sensul rau si romanesc de „sefule facem si noi o combinatie”. Combinatiile spun despre un vanzator ca in trecut a dat masini bune si clientii se intorc, lasa masina veche si vor una noua punand diferenta de bani. Nu am mai fost demult pe la ei dar imi amintesc o instanta in care am evaluat un Golf la ei acum 2-3 ani. Masina era ok, avea minusuri insa ownerul parcului era prieten cu un tip despre care scrisesem eu o postare urata pe facebook. Se numea „Mama tuturor tepelor”. Tipul l-a sunat pe prieten si i-a spus ca eu sunt acolo.
Mi-a placut ca am avut libertate sa ma uit la masina in detaliu, sa merg cu ea singur, si ownerul chiar era curios sa vada ce fac. Nu m-a presat deloc.
Plusuri: e putin irelevant sa le scriu pentru ca nu am mai fost demult la ei.
Minusuri: la fel ca si la plusuri 🙂
_________________________________________________________________

6 / 10   People Cars Ploiesti

Masini ieftine. Sot + sotie. Am fost la ei sa vad un Galaxy obosit cu toba atarnanda, baterie proasta, cauciucuri proaste. DAR – masina destul de ok in general. Parcul este intretinut, oamenii de treaba iar masinile sunt pentru oameni care mai trebuie sa bage ceva banuti in ele.
Imi dau seama ca cu cat scade pretul masinilor cu atat cresc pretentiile cumparatorilor. Si cu atat mai mult scade entuziasmul de vanzare al vanzatorului.
Si da, un tip non-reprezentanta, cu un parc auto poate fi de incredere si de treaba.
Plusuri: pentru banii respectivi masinile sunt corecte zic eu. A… si inca ceva important: parcul auto are NUMERE DE PROBA – da, exista NUMERE DE GARAJ. Asta inseamna ca vand mult si este safe sa conduci masina pe drumuri publice. E PRIMA OARA cand vad numerele astea la orice samsar/ dealer/ reprezentanta din Romania. Well done!
Minusuri: trebuie sa te pricepi bine la masini ca sa stii ce sa cumperi si ce nu!
Update 2018: am primit cateva mesaje de la oameni care au fost sa vada masini la ei. Se are ca fie oamenii care cumpara masini vechi de 11 ani se asteapta sa fie ca noi, fie cei de acolo au devenit cam golani. Nu stiu adevarul pentru ca nu i-am mai vizitat demult.
 
_________________________________________________________________

9.5 / 10   Hary Auto Ploiesti

Masini ieftine. Am fost la ei sa vad niste masini si sunt impresionat. Au numere de proba, oamenii sunt foarte fair, locul arata bine, preturile sunt super decente, masinile vazute de mine erau corecte. Bai – deci sunt impresionat cum un dealer care vinde masini ieftine in Ploiesti ofera asa servicii bune. Eu cred ca reprezentantele care vand masini second ar trebui sa invete de la oamenii astia.
Plusuri: oameni de treaba, masini bune, loc frumos si amenajat, posibilitate de drive test, km reali!
Minusuri: cumperi o masina mai veche, normal ca mai trebuei sa faci chestii la ea.
_________________________________________________________________
 
.

9.5 / 10 Lunclas Auto (Zona Brancoveanu, in incinta unui service)

Exista 2 site-uri cu preturi putin diferite.
De la ei am luat cateva masini bune, si am mai tot fost sa vad masini. Masinile sunt bune intrinsec, bune ca pret. Oamenii de treaba, am putut face drive- test. Fara bullshit. Mi-a placut de ei.
Minusuri: nu prea. Masinile vin de la firme de leasing din Romania, in general, asa ca mai au mici defecte. E si normal – in fond sunt masini second hand, nu noi.
Plusuri: masinile testate de mine erau ok, oamenii de treaba. O experienta buna in general.
 _________________________________________________________________
 
.3 / 10  Autovehicule de Ocazie (Baietii din Constanta)
E un parc auto la iesirea din Constanta inspre Ovidiu. Ii recunosti dupa semnul din poza.
Minusuri: De fiecare data cand am fost la ei pentru o masina am descoperit ca ba masina are 2 airbaguri in loc de 10, ba „cauciucurile noi DOT 2014” sunt cauciucuri second din 2005, ba 111.000 km sunt 211.000 km. Tot felul de chestii din astea. Ba chiar le-am spus ca m-au facut sa bat drumul e pomana pana acolo ca sa vad ce? O masina mincinoasa. Oare cati oameni au mers degeaba ca si mine? Dar oare cati au si cumparat?
Plusuri: am putut face drive test cu masinile, am putut conduce, cand au fost prinsi cu minciuna aproape au recunoscut, nu am simtit ca deranjez facand drive test.
 _________________________________________________________________
.

8 / 10  RACING ANDAR GROUP   (Zona Colentina)

Update: Am fost in ultima vreme de cateva ori la ei. Si au imbunatatit serviciile. Chiar ieri (dec 2016) am vazut un C4 Picasso foarte bun. Masina decenta, fara manarii, corecta, pret bun, oameni de treaba, am avut unde sa o testam.
Ce am scris mai demult: Nota 6/10.
Este cam ca si Car Outlet Colentina. ( cel de mai jos).
Oamenii sunt ok. Ai feelingul ca trebuie sa te pricepi la masini ca sa cumperi de la ei. Ca trebuie sa fii alert 24/24. Cam deranjezi daca vrei sa mergi cu masina fara sa fii sigur sigur sigur ca vrei sa o cumperi. Cred ca 7 din 10 e cam mult. Zic sa reducem putin. 7 din 10 au si Tiriacii 🙂
Plusuri: masini ok, preturi bune, oameni ok. Totul ok
Minusuri: unele masini vin din Bulgaria. Practic este o schema de import ne-direct. Cred ca trebuie sa scriu un articol pe tema asta.
 ________________________________________________________________
.

8.7 / 10 CAR OUTLET (Colentina)

Este un parc auto vis-a-vis de Carrefour Colentina. Am fost aici de cateva ori si am gasit si masini bune si masini proaste. In ultima perioada au avut masini bune, fara manareli. Acum 2 ani am vazut masini in stare proasta, manarite, dar ieftine. Deci exista o imbunatatire.
Plusuri: poti merge cu masina in curte la Carrefour
Minusuri: poti merge cu masina in curte la Carrefour cu 20 km/h :). Ai feelingul ca trebuie sa te pricepi la masini ca sa cumperi de la ei. Ca trebuie sa fii alert 24/24.
Update: am fost anul asta deja de cateva ori la ei si de fiecare data masinile au fost foarte ok. Cand nu erau ok oamenii mi-au zis. Nu stiu daca fac asta cu toti clientii, insa cu mine a fost ok.  Un minus ramane faptul ca nu prea poti conduce masinile regulamentar…
____________________________________________________________
.

 8.7  / 10  AUTOMOBILE  AMS – Colentina + Pantelimon

In principiu sunt fix in curte cu Car Outlet Colentina (cei de mai sus). Ambii sunt desprinsi cumva din fostul Alexander Group. Cei de la AMS au si ceva masini in Panteliom si urmeaza sa se mute/ se vor muta. Nu am inteles exact care este faza, insa e ceva si cu Pantelimon. De la AMS am luat recent un Audi A3 din 2012 destul de ok, cu km putini dati inapoi, dar in limite decente.
Plusuri: poti merge cu masina in curte la Carrefour/ in zona Pantelimon in spate la Avia Motors.
Minusuri: poti merge cu masina in curte la Carrefour cu 20 km/h :). Ai feelingul ca trebuie sa te pricepi la masini ca sa cumperi de la ei.
 
Note: din cand in cand tot merg la ei sa vad masini si calitatea serviciilor lor s-a tot imbunatatit. Nu mult, dar constant. E de bine.
_________________________________________________________________
.

6 / 10  TIRIAC AUTO RULATE

Tiriacii astia sunt mari. Au niste baieti cam needucati pe vanzari care incearca sa para profi ( dar nu sunt), se doresc companie mare cu proceduri stufoase. Adica daca vrei sa negociezi pretul unei masini nu stii cine are puterea sa decida. Foaaaarte mult timp au avut o „taxa de parc” – un fel de taxa pentru ca isi tin propriile masini in propria curte. Ghici cine platea taxa? TU! Culmea: costa 100 EUR.
Acum s-au mutat din Otopeni in curte la Metro Baneasa, apoi toti angajatii si-au dat demisia si au plecat la Radacini Auto Rulate in Chitila. (In caz ca vreti sa ii cautati)
Plusuri: au multe masini, ofera o garantie pe motor si cutie
Minusuri: masinile se vand „asa cum sunt” – adica zgariate, revopsite mai cheap, dar fata de piata mai scump. De fiecare data cand merg la ei simt ca incearca sa ma educe despre masini second hand si sa imi explice ca imi fac un mare bine ca imi vand masinile lor asa de ieftin.
***Update*** acum 2 saptamani toti angajatii de la masini rulate Tiriac si-au dat demisia. Eram si eu acolo sa vad o masina si directorul ne-a aratat-o, a fost politicos, de treaba, cu toate ca de fapt nu mai lucra acolo de o zi. Jos palaria!
________________________________________________________________
.

9.8  / 10   SIXT New Kopel (la Union Motors – reprezentata Opel langa podul peste soseaua de centura)

Sunt cam 4 baieti + o fata si in general vand masini bune. Am cumparat de la ei, ofera garantie 2 ani sau 30.000 km si masinile provin de la leasing operational (long term sau inchirieri).
Cred ca am fost in total de cam 15 ori sa vad masini si de fiecare data au fost bune. Uneori sunt scumpe si bune, alteori sunt cu pret decent si bune. Destul de des am interactionat cu Claudiu si omul mi-a dat info despre masini si a fost de treaba, cand a stiut sa raspunda la intrebari a raspuns, cand nu a stiut a zis ca nu stie. Fair.
Plusuri: masinile nu au defecte ascunse, au km reali, poti face drive test, au asigurare … tot
Minusuri: nu prea sunt minusuri
_________________________________________________________________
.

 8 / 10  Fost Miramobile actual Auto Hybride

Mirel este specializat pe masini hibride. Are deja mai multa experienta decat reprezentantele. El cumpara masini cu diferite defecte de prin alte tari, le repara destul de profi, apoi le vinde. Uneori km sunt dati inapoi, alteori nu. El mi-a explicat ca trebuie sa faca asta deoarece uneori schimba o cutie de viteze  cu una noua, alteori schimba bateriile. Daca lasa km initiali nu mai scoate profit. Am luat mai multe masini de la el si au fost foarte bune. Omul se tine de cuvant.
Plusuri: omul este dintr-o bucata. Daca il iei tare te ia tare
Minusuri:cam ca plusurile si ce am explicat mai sus.
Update: Mirel a imbunatatit imaginea firmei lui. Si isi da silinta sa faca o treaba buna. Cred ca pe masini hibride este taticul in Romania. Pe bune. Imaginati-va treaba asta – un om fara calificari, dar care a muncit, s-a chinuit… a ajuns sa fie mai tare decat reprezentante care vand masini hibride. Bravo!
_________________________________________________________________
.

8.5/10  Mevas

Erau la iesirea din Bucuresti inspre Constanta, dar s-au mutat in Nord, in Otopeni. Acolo au si un service. E un tip George – foarte amabil si de treaba.
Plusuri: km reali, masinile nu sunt manarite.
Minusuri: sunt mai scumpicele. Nu va imaginati ca sunt ca la Weltauto de scumpe, ci doar scumpicele putin.
_________________________________________________________________
.

3 / 10   Autoexpert Logistic

Hmm… am fost la ei acum un an jumate si am vazut 3 masini. Erau cam revopsite si puteai vedea asta de pe luna. Dar mi-au explicat ca nu ma pricep si nu vad bine. Erau cu km dati inapoi, dar mi-au spus din nou ca masinile sunt ok si eu nu vad bine.
In plus am descoperit ca adresa de mail apare numele „Opel Eurocar” fost „Opel Autorom”…aaaaa astia de aici https://masinapotrivita.wordpress.com/tag/opel-autorom/
Plusuri: ai o curte la dispozitie sa mergi cu masina prin gropi, poti merge si pe sosea
Minusuri: cand am mers eu la ei masinile erau manarite. Poate s-au schimbat lucrurile de atunci sau poate nu, nu stiu.
UPDATE 2017: nu s-a schimbat nimic. De aceea nota lor scade de la un putin sub mediocru 4/10 la un absolut „picat” 3/10. Baieti … sa stiti ca e bine in general ca atunci cand esti prins cu minciuna sa recunosti.
_________________________________________________________________
.

3 / 10   Carpati Auto Credit

Practic sunt tot baietii de la Autoexpert Logistic, care de fapt sunt baietii de la Opel Eurocar, care de fapt sunt baietii de la Opel Autorom.
Stiti cum tot dau de voi?
E foarte simplu: de 7 ani nu va schimbati, ati ramas tot la fel de tzepari si la fel de consistenti. Ei dau km inapoi in general (asa ca regula de industrie) cu 110.000 km. Asta este marca lor.
Spor la treaba baieti, dar si la inventat noi nume pentru afacerea voastra!
_________________________________________________________________

8  / 10   Transparent auto

Nu prea vad unde este transparenta auto cu ei. Am fost odata pe sa vad o Skoda si am mers pe autostrada. Mergand am tot identificat probleme la masina si mi-a placut de ei ca au recunoscut toate problemele. Insa cand i-am intrebat de ele la inceput nimeni nu a zis nimic.
Plusuri: daca te pricepi la masini si negocieri este locul pentru tine.
Minusuri: daca nu te pricepi…
UPDATE 2017: Oamenii de la Transparent m-au sunat si m-au rugat sa reactualilzez informatia de aici. Mi-au spus ca s-au schimbat si au masini mai bune iar oamenii sunt mai ok. Pentru ca inca nu am apucat sa merg sa vad lucrul acesta o sa le punem nota 6.5/10 on hold pana cand merg sa vad o masina la ei. Cred ca este fair.
UPDATE februarie 2018: am fost sa vad o masina la ei, a fost ok, oamenii de treaba si….. transparenti. Well done. Ei sunt un exemplu bun de dealer care a luat critica exprimata aici si care a facut imbunatatiri. In plus m-au sunat anul trecut, au fost calmi, nu m-au amenintat. Well done!
In continuare ar putea face imbunatatiri pentru ca curtea lor arata nasol.
________________________________________________________________
.

8 / 10   AUTORECUPERATELEASING (Auto Recuperate Leasing)

Am fost des la ei sa vad masini, si aproape de fiecare data abordarea lor pentru masini a fost „vezi si tu, te descurci si tu, noi nu stimi nimic despre masina asta… a fost a unei doamne”.
Minusuri: ori nu prea se pricep la masni ori atunci cand cineva isi da seama de defecte, acidente politica lor este sa  sapuna ca „a fost a unei doamne, noi nu stim nimic”
Plusuri: oamenii au fost politicosi, nu am simtit ca deranjez, am putut face un test drive de fiecare data.
UPDATE 2017: Intre timp am fost sa vad mai multe masini de la ei, parteneri ai firmei au plecat si la ultimele vizite masinile erau bune, cu km reali iar oamenii de incredere. Cred ca au facut o treaba buna. De accea nota lor creste de la 6/10 la 8//10. Good job.
________________________________________________________________

8.5 / 10   AUTORULATELEASING (Auto Rulate Leasing)

DA, sunt aceasi ca si mai sus. Doar ca s-a schimbat ceva in ultimul an si nota lor a crescut fundamental. In dec 2016 am fost sa vad un BMW si oamenii mi-au zis ca ma stiu, ca in trecut au avut masini proaste, dar au terminat cu treaba asta. Si BMWul testat de mine chiar a fost super bun.
Plusuri: masina buna, pret peste medie, oameni de treaba. Loc de drive test doar in curte.
Minusuri: as fi vrut sa conduc eu masina, insa nu a fost posibil.
________________________________________________________________
.

7 / 10   AUTORULATE BUCURESTI  (erau in Bragadiru iar acum sunt pe bd. timisoara)

http://autorulatebucuresti.autovit.ro/ – deocamdata nu mai sunt activi.
Am fost des la ei. Prima oara prin 2013 la un Opel Insignia cu km dati inapoi si i-am prins cu matza in sac. Angajatul parcului auto s-a luat de mine spunandu-mi ca nu stiu nimic, ca nu ma pricep. Ownerul a venit la mine si si-a cerut scuze (wow) si mi-a spus ca e singura lor masina cu chestia asta, dintr-un lot mai vechi. Cred ca apoi am fost acolo la ei sa verific mai mult de 15 masini si toate au fost ce promiteau. Mi-a placut de ei.
Plusuri: oamenii se schimba in bine, au multe masini interesante, in Bragadiru puteai face teste mai multe, pe bd Timisoara nu stiu exact.
Minusuri: nu prea am
UPDATE 2017: S-au mutat vis-a-vis de LUKOIL pe soseaua Alexandriei imediat cum iesi din Bucuresti. Sunt 2 parteneri de afaceri si ultima masina vazuta a fost ieftina, dar cu probleme. De aceea nota lor scade de la 8/10 la 7/10.
_________________________________________________________________
.

9 / 10   PLUS AUTO TRADE (zona Baneasa)

Sunt ok oamenii. Chiar de treaba. Preturile sunt putini mari. Ei tin oarecum de o reprezentanta Ford din Alexandria sau zona de sud oricum, nu mai stiu exact.
Plusuri: Nu manaresc km: am vazut la ei si masina cu 528.000 km vanduta cu km reali! Ai unde sa mergi cu masina si sa faci test-drive.
Minusuri: nu prea am ceva negativ de spus
_________________________________________________________________
.

8 / 10   DAVID BLACK CARS (Zona Vatra Luminoasa)

http://davidblackcars.autovit.ro/ – deocamdata cu probleme de la ANAF
Am luat de la ei un BMW 320 cu 163 cp cu km reali. 95.000 km. A fost scump, dar masina e buna. Nu-s ei foarte profi, insa au fost disponibili tot timpul, s-au miscar repede. Azi luam am luat un Passat. Deci doua masini deja. Mi-a placut de ei ca au luat BMWul prin vara 2015 si l-au vandut abia in martie 2016. Si nu au dat km inapoi. Care samsar mai face asta?
Plusuri: masinile ok, oamenii se misca repede
Minusuri: politica lor este sa puna preturi mari, apoi le scad treptat pana cand se vinde masina. In caz ca nu o cumpara nimeni merge in Autovit in targ. Acolo stiti cum sta treaba.
_________________________________________________________________
.

 6 / 10  Next Auto 

Erau in curte la Carrefour Militari dupa soseaua de centura, acum s-au mutat mai in oras in zona Preciziei.
Am fost des pe la ei cand erau la Carrefour si o singura data la Preciziei. Hm…. nu stiu cum sunt acum, dar acum cativa ani erau naspa. Masini cam proaste, cam revopsite, cu km cam dati inapoi… intelegeti voi ideea.
Ultima data cand am fost la ei am vazut o Skoda Fabia 1.2 turbo… si era foarte misto masina. Cam scumpicica, dar buna.
Plusuri: Masini ok (una pe care am vazut-o mai recent)
Minusuri: istoric cam nasol, servicii cam slabe.
Update: Cred ca se tot schimba oamenii acolo si unii sunt mai zelosi, altii mai putin zelosi. Am fost sa vad recent o masina si ownerul mi s-a parut putin arogant. Scuze… foarte arogant.
Omule – incearca sa fii mai chill si mai prietenos.
UPDATE 2017: Ultima achizitie mi-a dat batai de cap si nu este tocmai ok. Nota lor ramane deci 6/10. Sper ca in timp oamenii sa invete ce este important in inteactiunea cu „vizitatorii”
_________________________________________________________________
.

 9.5 / 10   Automonde Trading – au disparut de pe net

Sunt pe soseaua Fundeni oamenii astia (atentie cum faceti stanga pe linie dubla continua). Am luat de la ei un Opel Corsa cu volan incalzit, putini km, revopsit integral datorita unor zgarieturi superficiale. Pretul a fost fenomenal de mic. Dar masina foarte buna. Mai multe nu stiu despre ei, dar din interacitunea asta mi-a palcut si masina si omul. De vazut am vazut mai multe masini si de fiecare data interactiunea cu ei a fost buna. Well done!
Plusuri: cam tot – masina a fost buna, pretul a fost bun, omul a fost de treaba.
Minusuri: nasol sa faci stanga pe banda dubla continua.
_________________________________________________________________
.

1/10  7.5/10  5/10  Auto Office Pipera

Hm… nu stiu ce sa zic despre ei. Am fost demult (2012, 2013, 2016 ) sa vad cateva masini. Toate erau cu km dati inapoi, una avea foarte mult chit (probabil a fost lovita rau). Foarte nasol a fost cand oamenii si-au batut joc de mine – ca de ce le verific eu masinile lor, ca toate sunt asa, ca daca vreau masina noua sa merg la reprezentanta – si alte aberatii din acestea samsaricesti. Si se pare ca am mai fost si cu alta ocazie la ei https://masinapotrivita.wordpress.com/2012/03/14/jurnal-de-potrivitor-de-masini/
Plusuri: In timp oamenii se mai schimba. Poate masinile sunt mai ok sau poate nu. Nu stiu.
Minusuri: cele enumerate mai sus.
Update 2016: Am vazut un Seat Leon fain la ei. Omul  de treaba, putin mai „edgy”. Insa masina buna cu km reali, fara accidente serioase. Se pare ca s-au mai imbunatatit treburile pe la ei. Well done!
Update 2018 – puteti citi despre ultima tzeapa pe care au incercat sa o dea la inceputul anului 2018 in linkul de mai jos. Practic daca va treziti intr-o zi bine intentionati si calmi puteti merge la Auto Office pentru o doza de umililre.
_________________________________________________________________

n/a /10  Pipera Motors (Pipera)

Sunt tot oamenii de la Auto Office. Imediat dupa articolul meu de mai jos si-au schimbat numele. Nu au nota pentru ca nu am fost la ei. Numerele de telefon sunt aceleasi ca la Auto Office.
.
_______________________________________________________________________

9.8 / 10  Wanco 

Acum 2 zile (aprilie 2016) am fost sa vad  un Volvo XC60 la ei. Sunt pe soseaua Fundeni vis-a-vis de XXL. Ok. Experienta a fost superrrr faina. Tipul de acolo a intarziat putin si si-a cerut scuze. Este unul dintre fostii directori de la Primus Auto (reprezentanta Volvo) si se pricepe bine de tot la Volvo-uri. Adica bine bine. Omul foarte politicos, de treaba.
Masina – ca noua, si foarte buna la pret. Nu am nimic de comentat. Interactiunea chiar a fost reusita.
Plusuri: Cam tot
Minusuri: Nu primeste 10/10 pentru ca are putine masini la vanzare, in special masini mai scumpicele. Eu am vazut acolo 5-7 masini. Sper sa ii mearga bine, sa se dezvolte si sa aiba mai multe masini.
_________________________________________________________________
.

8.5 / 10  Motor Partners

Am fost la ei de cateva ori. Compania este a unui tip care a mai lucrat pe la altii in vanzari de masini. Acum un an cele mai multe masini erau pe bune, de la firme de leasing din Romania in general. Cred ca oferta s-a mai diversificat in ultima perioada. Baietii sunt prin Chiajna, langa un stadion. E fain acolo ca pe langa lac este o sosea libera, fara politie, dreapta… si poti testa masinile.
Am cumparat anul trecut o Kia Cee’d in stare foarte buna, cu km reali de la ei si am fost multumit.
Plusuri: oamenii ok, nu sunt super profi, dar nici de ieri de azi. Adica echilibrati. Masinile ok, unele mai bune, si mai scumpe, altele mai proaste si mai ieftine. Ce vezi e ce iei. Fara ascunzisuri.
Minusuri: putin cam departe, si zona este cu mult praf. De aceea masinile sunt cam murdarele tot timpul. Nu e de la ei.. e de la praf.
______________________________________________________________
.

7 /10    AUTO RULATE – au disparut de pe net

Acum cateva zile am fost la ei sa vad 5 masini. Ce sa zic: curtea e nasoala rau cand e uscat, cand ploua cred ca e horror. Este un baiat, Marius Ivan, care are cam 20 de masini de care se cauta cel mai des. Masinile purecate de mine au fost foarte bune, cu vopsea originala, km reali, cauciucuri bune… foarte ok. Tipul este direct si strong, fara „dumneavostra” si chestii din astea.
Plusuri: masini bune, omul direct
Minusuri: nu ai unde sa mergi cu ele in trafic pe strada, de obicei nu au nunere rosii, curtea este practic incinta unei uzine apartinatoare de CET Sud. In paragina.
________________________________________________________________
.

 9.5 / 10  NORD AUTOMOBILE SPORTWAGEN

Am fost la ei sa verific o masina foarte faina, pe care a condus-o chiar proprietarul acestui shop. Un Porsche Cayenne. Mi-a placut masina, era bine dotata, bine intretinuta, omul foarte pasionat de masinile lui, mi-a aratat micile defecte, m-a lasat sa o conduc. Chiar foarte chill. Asistenul lui s-a purtat cu mine ca un potential cumparator de masini noi si scumpe, adica foarte ok.
Plusuri: tipul foarte ok, masina foarte ok, pretul masinii foarte ok, ai unde sa testezi masina.
Minusuri: nu prea.
P.S.: baietii astia vand masini noi-noute. Nu prea au ce cauta pe site-ul acesta (care este despre masini sh), dar au avut odata o masina second de vanzare 🙂
_______________________________________________________________
.

10 / 10 Auto Geist Brasov

https://www.facebook.com/AutoGeist – da, chiar au pagina de facebook.
Am fost sa vad o masina de la ei. In Brasov sunt vis-a-vis de reprezentanta Peugeot de la iesire inspre Bucuresti pe DN1.
Masina foarte ok, oamenii foarte ok. Mi-a placut de tipul de acolo – foarte ok, foarte fair, fara ascunzisuri, foarte profi. Masina iarasi: foarte ok – un Mini Countryman fara probleme, cu un pret bun. Am avut unde sa o testam. Deci totul a mers ca uns.
Plusuri: Oameni ok, masini ok, ai unde sa testezi. Au si pagina de fb cu review-uri.
Minusuri: pai ar fi…, si apoi mai este si….  Sincer nu imi vin in cap minusuri.
Pentru o non-reprezentata sa ia 10/10 e ceva! Adica se poate! Well done.
_______________________________________________________________

6 / 10 AXIS Automobile (Bucuresti)

http://axisautomobile.autovit.ro/
2016 – oamenii erau ok. Au avut nota 9/10: Am fost ieri (iunie 2016) sa vad un Renault Laguna 3 de 4500 EUR la Axis. Sunt in zona Preciziei.
Mi-a placut de tipul care vinde masinile, el este antreprenorul, si foarte multe sunt luate din Romania. Preturile sunt accesibile.
Cat despre Renaultul asta – mi-a placut. Omul a fost onest, a zis adevarul, mi-a povestit despre modul in care lucreaza. Si mi-a placut.
Plusuri: Oameni ok, masini ok, ai unde sa testezi.
Minusuri: trebuie sa te pricepi putin la masini, nu exista un parc efectiv, sau un nume. Ai putin senzatia ca parca inca nu e pus la punct. Dar astea sunt lucruri minore. Oricum – pentru o non-reprezentanta mi-a placut foarte mult. Reprezentantele au de invatat multe!
 
Update 2017: Se pare ca s-a stricat putin treaba pe la ei deoarece mai multi useri mi-au trimis mesaje cu dovezi ca masinile au fost proaste iar comunicarea s-a degradat mult fata de ce stiam eu.Update 2018. Am fost sa vad un Ford Focus la ei, in noua locatie in zona Hornbach Militari. Ce spuneau userii este chiar adevarat. Ceva s-a intamplat cu omul asta pentru ca atitudinea lui s-a inrautatit.
P.S. Masina a fost buna.
 
 _________________________________________________________________


3. VANZATORI REPREZENTANTA 

Multe reprezentante au o sectiune de vanzari de masini sh. De obicei pretul masinii este mai mare decat piata, vanzatorii laudandu-se cu servicii de calitate, masini „verificate”, „corecte”, „garantie” si alte chestii. Ei spun ca este mai scump la ei pentru ca au „personal calificat” si investesc in training si alte cele. Asa sa fie oare?
Intrebare: De sa ca imi cumpar masina de la tine?
Raspuns: Pentru ca noi platim taxe, avem angajati cu carte de munca, avem un showroom foarte scump cu multa sticla, te respectam, nu suntem samsari suntem mai fancy. Suntem REPREZENTANTA! (textul nu e inventat de mine, ci asta este raspunsul reprezentantelor cand vreau sa verific o masina la ei). Culmea este ca tocmai ei au adesea servicii foarte proaste si preturi foarte mari pe piata auto second hand.

__________________________________________

10 / 10 AUTOITALIA OUTLET (Bulevardul Timisoara)

Am cumparat de la ei un Jeep vara asta. Oamenii super de treaba, masina buna. Avea mici defecte, insa per total a fost o masina ok, dealerul acceptand sa repare micile problemute. Totodata oamenii au fost rabdatori.
Plusuri: Primesti ce este descris in anunt, masini bune, oameni ok. Poti face drive test, vezi actele.
Minusuri:
 
__________________________________________

10 / 10 DARIUS MOTORS (Weltauto Ploiesti) Reprezentanta VW Ploiesti

Am cumparat anul asta o masina de la ei, un Ford Fiesta foarte bun.
Plusuri: Omul de treaba, masina buna, pretul foarte foarte bun. Totul bine. Cumva – pentru ca sunt Weltauto parca nu le-as acorda 10, dar obiectiv vorbind totul a fost ideal. Asa ca e un 10 meritat.
Minusuri: nu au
Bravo!
_________________________________________________________________

8 / 10  ASKO INTERNATIONAL (Reprezenanta Honda, Chiajna)  

Iunie 2017: am fost sa vad o Honda CRV la ei si in principiu a fost ok. Obiectul lor de activitate principal nu sunt masinile second hand, asa ca oferta este super redusa.
Oamenii sunt de treaba, seriosi, dar parca putin prea „premium”.
Ce-i drept tipul care mi-a aratat masina a fost foarte flexibil si s-a mulat pe cum sunt eu ca tip de personalitate. Mi-a placut.
Masina a fost super ok (cum ma si asteptam). Am putut face un drive test.
Plusuri: Masina buna, ca in poze,  omul de treaba, km reali, am putut sa o testez in trafic.
Minusuri: Practic ar trebui sa ia nota 10/10 dar oferta de masini mica, in principiu sunt doar masini de la buy-back, de aceea primesc mai putin.
 
 
________________________________________________________________

9.5 / 10   KING AUTO (Reprezentanta Ssang Young)

https://kingautogroup.autovit.ro/en/

In 2017 am fost la ei sa vad un Hyundai. Baiatul de la vanzari a fost super amabil, de treaba, decent, putin mirat ca cineva vine sa evalueze o masina inainte de cumparare. Totodata mi-a pus la dispozitie elevatorul lor ca sa ma uit mai atent si mai usor la masina. Au loc destul sa vezi masini, au drumuri libere in Prelungirea Ferentari ca sa  poti testa masina. Totul a fost ok. Pe langa asta omul a zis si adevarul.
Plusuri: masina ok, pretul ok, oamenii ok, totul ok.
Minusuri: Oferta de masini este mica
 _________________________________________
________________________________________________________________

8.5 / 10   Autoklass SUD (Reprezentanta Mercedes de pe Mihai Bravu)

http://autoklasssud.autovit.ro/

Am fost pe la ei sa vad un SLK fain. Era buna masina, nu am avut unde sa o conduc prea mult dar mi-a placut. Vanzatorul era ok. In general ei vand masini  mai scumpe iar asta era mai ieftina – parca in jur de 10.000 EUR. Singura „aroganta” pe care am observat-o a fost cand am vazut ca masina este destul de zgariata si raspunsul primit a fost extraordinar:       ” orice posesor de Mercedes ar trebui sa isi permita o revopsire integrala la reprezentanta noastra”
Plusuri: masina ok, pretul ok, oamenii ok
Minusuri: Nu ai unde sa faci drive test cu masina. Te poti misca doar in curte.
________________________________________________________________

3 / 10   Autoklass Bucuresti Pipera (Reprezentanta Mercedes Pipera)

https://www.autoklass-market.ro/sucursale/Autoklass-Bucuresti-Pipera

https://autoklasspipera.autovit.ro/
Am fost la ei sa vad un Audi Q5 pentru un client de-al meu. Ma asteptam sa fie ok, dar nu a fost.
Pe scurt: Masina era lovita si le-am spus asta. Ei au contestat. Parerea mea este ca nici nu era nevoie de un specialist sa isi dea seama ca masina fusese lovita.
Am investigat la Audi prin „prieteni” si ajutoare de pe facebook si in fix 9 minute am aflat ca masina avusese ultima dauna de 8000 EUR. Ultima din 4 daune 🙂
Fusese revopsita de 4 ori, bara fata a fost des, odata cu revizia :)) Toata partea frontala refacuta, lonjeroane, faruri, bord, airbaguri, centuri de siguranta. Tot.Peste cateva zile i-am contactat sa le spun sa retraga masina de pe piata. Oamenii au fost foarte iritati, foarte reticienti. Mi-au spus ca nu ma pricep. Pana la urma au admis ca nu au verificat masina, ca mecanicii lor au spus ca e ok – ceea ce ii face incompetenti, dar nu rai.Masina au vandut-o si cu toate ca mi-au spus ca ar fi marturisit clientului lor ca este ok, nu ii cred.Treaba este ca am fost la ei cand era cald si era cu pantaloni cargo, scurti, iar ei erau la costum. E vina mea ca nu am venit si eu la costum sa verific masini si sa ma bag pe sub masini.
 _________________________________________

1  / 10 Dageco Motors ( Reprezentanta Honda, Suzuki, Citroen) pe b-dul Expozitiei

Nu, nu am gresit. Are nota 1 din 10. E ca la scoala cand incerci sa copiezi si esti prins. Am fost vineri sa vad masina asta http://autovit.ro/anunt/honda-civic-viii-ID7GggDP.html si este o tzeapa completa. Vine si articolul cu tzeapa lunii pe aceasta tema.
Masina a fost implicata in accident, revopsita, chituita. Capota de la motor indreptata cu ciocanul, lonjeroanele strambe, si carpita de 2 lei.
Cand i-am spus reprezentantului companiei ca mi-a pierdut timpul, ca m-a mintit el a raspuns ” Daca nu va place nu o cumparati”, apoi i-am spus ca totusi el este o reprezentanta, nu este samsar, ca nu are voie sa faca asa ceva. Atunci el mi-a spus ca mai bine cumpar o masina nou – uite un Citroen C-Elyse.
Plusuri: zero
Minusuri: a incercat sa imi vanda o masina lovita rau, reparata prost, a facut glumite apoi cand m-am prins ce  face.
_________________________________________________________________
 .

9  / 10 Tiriac Auto BRASOV (Reprezentanta Ford -calea Bucuresti din Brasov) 

 
Am fost de cateva ori la ei sa vad masini, de cateva ori am cumparat si in general masinile au fost bune. Mi-a placut cel mai mult de ei ca au … bun simt. I-am vazut cum si-ar fi dorit sa imi spuna ca ei sunt reprezentanta si ce caut eu sa le verific masinile (asta la prima masina), insa nu au facut-o si au asteptat politicos si sceptic chemand mai multi colegi sa vada ce si cum. Apoi s-au dumirit si lucrurile au mers bine.
Plusuri: masinile sunt in stare buna, oamenii iti spun din start minusurile de care stiu, dar te lasa si pe tine sa descoperi altele. In principiu primesti garantie pe ce cumperi, ai unde sa faci drive test. E ok.
Minusuri: unele defecte sunt ascunse si trebuie sa le descoperi tu.
________________________________________________________________
 .

8.5  / 10 Inchcape Motors SRL (Reprezentanta Toyota Nord) 

 
Am fost des pe la ei sa vad masini. In general masinile sunt bune, fara bazaconii. Doar ca este mai greu sa te testezi pe sosea. Si comunicarea cu oamenii de la ei este greoaie. Sunt tranuiti sa iti vanda masini noi, sa te convinga sa cumperi ceva nou, cand de fapt tu ai venit sa vezi o masina second hand. Ei… astea sunt mici inconveniente, dar la capitolele mari stau bine.
Plusuri: masini bune,  preturi relativ ok, oameni relativ ok.
Minusuri: greu de facut un drive test, trebuie sa il convingi tu pe om ca ti-ai gasit masina ideala 🙂
_________________________________________________________________
.

9  / 10  SD Prestige Impex ’97 (Reprezentanta Citroen – Bucuresti Sud)

 
Acum ceva timp am fost sa vad un C5 cu super dotari. Masina buna, oamenii de treaba, am avut unde sa facem drive test. Totul ok. Mai putin pretul foarrte mare. Asa ca ei sunt o reprezentanta clasica care are un side business cu masini second hand. Si au cerut un „premium” destul de mare pentru serviciile lor de calitate – insa cam asa functioneaza lucrurile – pretul reflecta valoarea. Un minus vizibil insa este oferta mica.
Plusuri:masini bune, oamenii de treaba, drive test disponibil. Bravo!
Minusuri: pret mai mare, oferta mica de masini.
________________________________________________________________
.

8.5 / 10 Brady Trade (Reprezentana Skoda), Weltauto Militari

De cateva ori am fost acolo si tot de atatea ori am fost intampinat cu scepticism si am plecat avand un sentiment ca sunt dispretuit. Ce-i drept si masinile pe care le-am vazut erau naspa. In anunt pareau ok, am intrebat clar daca sunt ceva probleme ca sa stiu. Printre masinile notabile sunt un Fiat Bravo 2010 cu multe probleme, un Polo care in anunt era frumos, dar in realitate fiecare componenta avea o zgarietura mare, si o Skoda Octavia 1.2 TSI cu probleme la DSG. Semnaland problema am fost intampinat cu „ti se pare tie”.
Asa ca dragi baieti la Brady Trade: daca cititi asta va recomand sa faceti ceva cu serviciile voastre, ca stricati numele lui Weltauto!
Plusuri: hmm… nu prea stiu ce sa scriu aici
Minusuri: Platesc mai mult pentru „personalul calificat” doar pe hartie.
 
UPDATE 2016: Poate au citit pe aici sau poate nu insa am fost recent la ei si am vazut masni bune, am fost intampinat ok. Ce sa zic. Lucrurile s-au imbunatatit mult in ultimul an. Asa ca trebuie sa creasca si nota lor.
In continuare trebuie sa te pricepi la masini daca vrei sa cumperi de la ei, insa lucrurile chiar stau mult mai bine. Sunteti pe drumul cel bun baieti!
 
 
_________________________________________________________________
.

9.5 / 10  Badsi – Reprezentanta Nissan Bucuresti Nord

Super. Mi-a placut de ei. Sunt 2 baieti: Mihai si Oliver. Oamenii sunt de treaba, preturile masinilor sunt doar putin peste media pietei. Am fost de pe la ei, m-au primit foarte ok, nu am simtit ca deranjez. Nu m-au injurat daca am venit, am testat, dar nu am cumparat.
Plusuri: doar de bine – imi place la ei ca inainte de vanzare verifica masina. Daca are ceva naspa ,ce tu (cumparatorul) nu ai remarcat, repara ei.
Minusuri: unele masini mai au zgarieturi, mici chestii. Masinile sunt mai prafuite … ca asa e zona acolo – cu praf. N-ai ce sa -i faci.
_________________________________________________________________
.

n/a /10   Ideal Ronda – Reprezentanta Peugeot Brasov

E un tip acolo: Remus. Omul e super tare, imi pare rau ca nu au mai multe masini de vanzare ca as cumpara de la ei! In 2016 prin ianuarie am fost sa vad o masina interesanta si puternica. Lucrurile au mers prost cu omul care m-a trimis (adica mi-a tras o teapa) si m-am cam enervat. Insa Remus si-a pastrat calmul. Va zic: omul este autentic, rabdator, profesionist, integru.
Ei nu prea vand masini second, dar daca ar vinde… le-ar merge bine.
_________________________________________________________________
.

10 / 10   Auto Cobalcescu – Reprezentanta Dacia – Renault – Nissan 

Cred ca sunt singruii din lista asta care iau 10/10. Am tot stau sa ma gandesc de ce: am luat deja cateva masini de la ei. Toate au fost bune, oamenii super de treaba. Am colaborat in special cu un tip – Laurentiu. Foarte sincer – nu am ce sa le reprosez.
Plusuri: masini bune cu km reali. Preturile reflecta starea masinii. In general au garantie, poti primi o revizie, poti negocia, oamenii sunt politicosi. Interactiune faina.
Minusuri: Ok, nu am ce sa zic  – da ca sa gasesc ceva: cand ploua afara picura pe langa lift. Am vazut odata o galeata acolo 🙂
_________________________________________________________________
.

7/ 10  Automobile Bavaria – Reprezentanta BMW Baneasa

Nu prea imi place la ei. Nu pentru ca masinile nu sunt bune, pentru ca in general sunt. Ci pentru ca ei sunt extreeeeem de hapsani iar preturile sunt foarte mari. Tododata am fost la ei cu diferite ocazii si nu am putut testa masinile pentru ca „la noi sunt verificate”. Desigur ca nu a lipsit nici „daca nu va permiteti sa cumparati o masina verificata de la noi puteti merge in targ”. Si parca nu e corect sa se poarte cineva asa cu tine, tu – om serios cu intentii serioase. Si cand mergi cu 70k EUR in buzunar sa te uiti la masini nu cred ca esti chiar cel mai sarac om . Asa ca va rog BMW Bavaria – putin respect!
Plusuri: masini bune cu km reali. Preturile foarte mari .
Minusuri: Vanzatorii cam cu nasul pe sus. Nu poti testa masinile pentru sunt „verificate” de ei.
_________________________________________________________________
.

7 / 10   Tiriac Auto Rulate – Reprezentanta Mercedes Expozitiei 

Astia sunt altii fata de TiriacAutoRulate, dar oricum ceva parteneri. Am fost de cateva ori la ei. Ideea e ca am fost sa vad masini de sub 15.000 EUR. Si de fiecare data a trebuit sa astept „vine imediat un coleg” cate 20 min, 30 min doar sa imi arate masina. Apoi oamenii au fost foarte sceptici – de ce verific eu masinile asa de atent, ca sunt second hand, ca daca vreau masina nou sa imi cumpar din showroom… faze din astea ieftine
Plusuri: Nu e chiar asa de rau, preturile sunt decente
Minusuri: astia nu au ceas, sau nu stiu sa il citeasca, sau ceva se intampla de tot timpul astepti. Servicii proaste.
_________________________________________________________________
.

7 / 10  in crestere de la 6 / 10   DiBas  – Reprezentanta Opel din Fundeni

Update Iulie 2016: s-au mai imbunatati chestii la ei. Oamenii mai friendly.
Insa tot exista ceva ce nu e „fair”. Daca intrebi la telefon: „masina are asigurare, pot merge intr-o proba de drum” si oamenii zic ca da, apoi te duci si acolo iti spun „nu are asigurare”?
 
Asta putea sa ia note mai mari daca oamenii erau mai de treaba
Plusuri: Toate masinile vazute pana acum aveau km reali.
Minusuri: nu prea ai unde sa testezi masina. Dar ce e cel mai naspa este ca aproape de fiecare data cand am fost sa vad o masina am avut senzatia ca deranjez, ca pun oamenii sa lucreze aiurea pentru mine.  Uneori masinile sunt mai zgariate ca in poza.
 _________________________________________________________________
.

8 / 10   Meridian Ocazie (Reprezentanta Dacia- Renault)

Vor sa faca experienta cumpararii unei masini second comparabila cu experienta cumpararii unei masini noi. Au multi oameni, fac traininguri, printeaza stickere scumpe si le pun pe masini, au call center… si oamenii trebuie platiti. Si asta se vede in pretul masinii.
Masinile sunt second, mai au cate o zgarietura, alta…  in principiu sunt ok. Cumpara si ei de unde cumpara si samsarii, sau altii. Doar ca la ei e mai scump putin datorita serviciilor mai bune. Au 3 locatii : Militari pe Iuliu Maniu, Berceni 1, Berceni 2.
All in all ok
Plusuri: in general au masini din Romania de la firme  de leasing la care pun adaos. Masinile sunt bunicele. Serviciile lor sunt foarte bune. Well done.
Minusuri: Sistemul prin care tu suni sa intrebi de masina si cineva te intreaba care este numarul intern este unul prost. E cam complicat sa vezi efectiv masina. Apoi iti cer mailul, apoi baga spam la greu. Nu ai unde sa testezi masina, poti merge doar in curte cu ea. Ei spun: nu ai nevoie sa o testezi, ca orice ar avea stricat reparam noi.
 _________________________________________________________________
.

6 / 10   Midocar Vitan (Reprezentanta VW, Audi, Skoda) Weltauto

Am vazut multe masini la ei. Pana s-au prins exact ce fac eu a durat ceva vreme, apoi  omul de acolo s-a purtat foarte ok cu mine. Din pacate a plecat de la Midocar. Urmatorii nu s-au mai purtat la fel de bine.
Minusuri: De fiecare data cand merg la ei am impresia ca deranjez,  ca „da de ce vrei tu sa le verifici, nu vezi ca iti dam garantie pe motor si cutie”. Ceva de genul asta.  Si masinile cam scumpe, cam zgariate si cam trebuie sa bagi bani in ele dupa cumparare. Sunt putin peste cei de la Brady Trade. Putin.
Plusuri: garantie la motor si cutie, in general masinile vazute de mine la ei erau cu km reali.
_________________________________________________________________
.

7 / 10    PBN Porsche Bucuresti Nord – Weltauto – Reprezentanta VW, Skoda, Audi, Porsche 

Pana acum am vazut mii de masini insa nu am cumparat niciodata de la ei. De ce? Pentru ca este scump. Foarte scump. Si de fiecare data primesc explicatia ca ce e de calitate se plateste. Pot spune ca serviciile sunt faine. Insa masinile sunt scumpe.
Plusuri: masini cu km reali, servicii faine, oamenii au camasa + cravata. Se poarta frumos, normal, decent cu tine. Ai auzit Midocar Vitan si Brady Trade?
Minusuri: Poti testa masinile doar prin curte. Si totul e scump. Daca nu era scump primea o nota mult mai mare.
Ok – dar parca nu imi vine sa platesc peste pretul pietei, cu mult peste pretul pietei doar ca oamenii sa se poarte normal cu mine.
_________________________________________________________________

5 / 10    PBV Porsche Bucuresti Vest  – Weltauto – Reprezentanta VW, Skoda, Audi – pe soseaua de centura

 
https://dasweltautopbv.autovit.ro/
Am fost odata la ei sa cumpar o masina. Nu prea mi-a placut nici masina (fiind toata revopsita, apoi re-zgariata) si nici omul respectiv. Am remarcat ca era imbracat cu costum si cravata si eu eram imbracat mai normal. Mi-a explicat ca nu ma pricep la masini, apoi ca masinile lor second hand sunt cele mai bune, si cine sunt eu sa contest validitatea spuselor lui.
Ce sa zic – absolut hilara toata conversatia.
In timp ce verificam masina omul ma tot intreba cat dureaza, de ce dureaza atat de mult, cand termin, ca el mai are treaba.
Foarte neprofesionist.
Plusuri: masinile au carte service de obicei, km reali.
Minusuri: Faptul ca cumperi o masina de la Weltauto este ca si cum iei un costum second hand si pui un badge scump. Iar emblema aceea ar tine de cald. Cam asa gandesc oamenii despre tine daca mergi sa cumperi de la ei.
_________________________________________________________________
.

8 / 10    Weltauto – Metrotehnica Jilava – Reprezentanta VW, Ducatii 

Prin mai 2017 am mers sa vad un Sharan. Sunt prima reprezentanta care nu m-au lasat sa le testez masina, nu m-au lasat nici sa o conduc, nu am inteles exact care este pretulIn timp ce verificam masina omul ma tot intreba cat dureaza, de ce dureaza atat de mult, cand termin, ca el mai are treaba. Am fost odata la ei sa cumpar o masina. Nu prea mi-a placut nici masina (fiind toata revopsita, apoi re-zgariata) si nici omul respectiv. Am remarcat ca era imbracat cu costum si cravata si eu eram imbracat mai normal. Mi-a explicat ca nu ma pricep la masini, apoi ca masinile lor second hand sunt cele mai bune, si cine sunt eu sa contest validitatea spuselor lui.
Ce sa zic – absolut hilara toata conversatia.
Foarte neprofesionist.
Plusuri: masinile au carte service de obicei, km reali.
Minusuri: Faptul ca cumperi o masina de la Weltauto este ca si cum iei un costum second hand si pui un badge scump. Iar emblema aceea ar tine de cald. Cam asa gandesc oamenii despre tine daca mergi sa cumperi de la ei.
_________________________________________________________________
.

8 / 10   Avia Motors Pantelimon (tot Weltauto)

Update Iulie 2016: Aici ii puteti gasi pe oamenii de la Colina Motors si Midocar Vitan. Nu stiu daca este de bine sau de rau. Just say’n.
In general sunt ok. Nivelul de politete este intre cel de la Brady si Porsche Bucuresti Nord, deci undeva ok. Preturile sunt mari. NOrmal – este Weltauto. La ei sunt scumpe si masinile care arata bine in poze si realitate si cele care arata bine in poze si prost in realitate. Oamenii sunt consecventi.
Plusuri: Masinile nu au defecte ascunse, au km reali.  Au defecte, dar nu sunt ascunse.
Minusuri: Daca defectele ar fi fost ascunse ai fi avut impresia ca cumperi o masina buna si afli apoi. Asa – stii ce cumperi din start.
_________________________________________________________________
.

9 / 10   Pimexprod Rm. Vilcea (Reprezentanta Ford)

Foarte ok. am cumparat o masina de la ei acum 2 ani si am si fost cu o masina la revizie. Ambele dati oamenii au fost foarte ok, profi.
Plusuri: ai unde sa testezi masina, oamenii sunt de treaba.
Minusuri: este mai departe de Bucuresti, insa uneori merita sa mergi pana acolo
________________________________________________________________
.

9 / 10   Ford BDT (Reprezentanta Ford)

Cred ca este reprezentanta de unde clientii mei au cumparat muuulte masini. Tipul de acolo este direct, putin smecheras, DAR masinile au fost de fiecare data cum a si spus ca sunt: unele erau mai slabe dar mai ieftine, altele erau mai bune, dar mai scumpe. Cred ca am vazut deja 20 de masini la ei si nu a fost niciuna la care sa descopar ceva in plus fata de ce mi-a spus omul.
Plusuri: masini ok, preturi ok
Minusuri: nu prea ai unde sa le testezi, nu poti iesi din curtea minuscula. Tipul de la vanzari pare mai smecheras, dar este de treaba daca ajungi sa il cunosti.
_________________________________________________________________
 .

9.5 / 10  Proleasing Motors  (Reprezentanta BMW Ploiesti)

Am cumparat in 2015 un Ford Focus 1.0 benzina @ 125 cp. Masina din 2012 cu 15.000 km, cauciucuri bune, revizie facuta si … chiar impecabila. Pret: 10.000 EUR. Oamenii s-au miscat repede, masina era super buna. Practic nu am absolut nimc de reprosat. Well done!
Plusuri: rapiditate, politete, preturi bune, masini faine
Minusuri: Ploiesti e mai departe de Bucuresti 🙂
_________________________________________________________________
.

7 / 10  EurotehnoGrup Pitesti – reprezentanta VW din Pitesti

Imi amintesc ca am fost la ei de 2 ori. Odata am cumparat o masina (Hyundai Sonata) si totul a decurs foarte ok. Omul foarte de treaba, masina foarte bune, am putut sa o testam pe sosea. A doua oara am fost sa vad un Golf foarte scump si prezentat ca „impecabil”. In realitate era zgariat si uzat, dar mergea bine. Era alt vanzator si mi-a zis chestia cu „e masina second hand, daca vrei una noua ia din showroom”.
Plusuri: prima experienta a fost buna
Minusuri: a doua experienta a fost proasta
_________________________________________________________________
.

9 / 10 Serus Militari (zona Valea Oltului) – reprezentanta Dacia, Renault, Nissan

Am vazut pana acum 4-5 masini la ei si mi-a placut interactiunea de fiecare data. Unele masini sunt chiar impeacbile, altele mai putin, insa omul de acolo mi-a aratat si plusurile si minusurile de fiecare data. Am facut drive-test si overall interactiunea a meritat. Preturile sunt puuutin peste piata, dar cred ca merita.
Plusuri: interactiune buna, masini oneste, loc de drive test
Minusuri: unele sunt cam zgariate
_________________________________________________________________
 

9 / 10 Serus Chiajna (zona soseaua de centura) – reprezentanta Renault

Am vazut la ei o masina, un Peugeot 508 break  cu 99.000 km. Masina nu era chiar super, insa omul a fost foarte de treaba cu noi.
Plusuri: interactiune buna, masini oneste, loc de drive test
Minusuri: fix masina a sta nu a fost chiar super, dar macar a fost onesta.
_________________________________________________________________
.

3 / 10 Colina Motors – reprezentanta Ford

Ultima oara am fost la ei acum 2-3 ani. Si nu mi-a placut deloc. Erau 2 baieti la vanzari si ambii au fost foarte „ne-amabili” cu mine. In plus societatea avea datorii la stat si nu putea elibera certificate fiscale. Am vauzt cateva masini la ei dar nu am cumparat niciodata. Cu toate ca masinile aveau asigurare valabila nu m-au lasat sa merg cu ele pe sosea. Pe langa asta nu mi-au spus problemele masinilor ci m-au batjocorit „oricum le gasesti tu pentru ca esti EXPERTUL”.In fine.
Plusuri: masinile aveau km reali.
Minusuri: cele mai multe masini erau cu probleme tehnice ASCUNSE.
_________________________________________________________________
.

8/10 in scadere de la 10/10  DAB Auto Serev – reprezentanta Hyundai

Am vazut cateva masini la ei si am si cumparat cateva din ele. All in all: foarte ok. Masinile bune, oamenii de treaba, am avut pe unde merge cu masina. Oamenii de pe vanzari se pricep la masini. Am fost foarte multumit.
Plusuri: masini bune, ai unde sa le testezi, oameni de treaba
Minusuri: unii angajati sunt foarte zelosi si neprofesionisti. Nasol
Update 2016: Update-ul asta le trage in jos de nota. Am vazut acum cateva saptamani la ei un Ford Focus foarte bun. Nu stiu cum s-a facut ca am nimerit eu la un angajat de-al lor, (Cristi parca era numele lui), care s-a gandit sa se poarte „neprofesional” cu mine, sa imi explice ca nu stiu nimic, ca el este cel mai tare, ca ei isi verifica suuuuuper masinile. Cand am depistat o revopsire mica s-a mai calmat, insa toata interactiunea cu el a fost dificila. Ne-a facut sa ne simtitm nasol ca am indraznit sa ii evaluam LUI masina. Pacat – masina era foarte buna, am si cumparat-o, insa tipul asta a tras nota lui Dab Auto Serv in jos.
Update 2017: personal am avut un Hyundai Elantra cumparat second hand si in garantie. Din cauza ca ambreiajul avea un zgomot mic am fost sa il schimb la ei in service. Adica schimb pe garantie. Wow – foarte tare!
_________________________________________________________________
.

8 / 10 Eurial Pantelimon (reprezentanta Peugeot)

Mai… nu stiu ce ati auzit voi despre Eurial. Eu am auzit ca nu au o reputatie  buna, insa in interactiunea cu mine au fost fooooaarrrteeee ok oamenii. Am luat cateva masini de la ei si am primit discounturi, revizii pentru un pret fff bun.Masini bune, oameni faini, preturi bune. Am avut unde sa facem drive test.
Plusuri: cam tot
Minusuri: fac parte din grupul EUrial…iar reputatia este totusi importanta pe piata, nu ai unde sa testezi masinile in trafic, le poti testa doar la ei in curte.
_________________________________________________________________
 

9 / 10 Eurial Militari (reprezentanta Peugeot)

Am fost sa vad o masina la Eurial in Militari, un Peugeot 508 sedan. Tipul de la vanzari, un baiat tanar s-a purtat super, a fost profi. Masina era destul de buna si ea. Overall a fost o experienta placuta.
Plusuri: servicii bune
Minusuri: Nu am putut iesi cu ea in trafic sa vedem cum merge de fapt, preturile sunt cam mari.
_________________________________________________________________
.

7 / 10  AMAT SA Pitesti (reprezentanta Dacia – Renault)

Am fost acum 2 ani la ei sa vad niste Dacii Logan MCV. Si nu am fost deloc impresionat de „calitatea reprezentantei”. Parea ceva comunist oarecum… nici nu stiu sa descriu prea bine. Un fel de … vii din Bucuresti sa vezi 2 masini, ajungi la timp, dar omul intarzie, apoi vorbeste la telefon, apoi tu ii zici ca vrei sa o verifici si el iti arata zona in care este masina si te lasa sa te descurci. Apoi vine langa tine si sta cu mainile in buzunar, picioarele desfacute, sceptic si de sus. Sincer nu stiu cine ii invata asa, sau poate asa sunt oamenii??
Masinile erau ok insa… fiecare cu mici daune, ca doar nu-s noi.
Plusuri: dupa insistente am putut scoate masina din parc. Dupa insistente am putut sa o conduc. Dupa insistente am vazut si actele… deci se poate, dar cu insistente.
Minusuri: prea multe insistente frate 🙂
Nota putea sa fie mai mare daca oamenii erau mai ok.
_______________________________________________________________
.

0 / 10  Martax Group (reprezentanta Kia Brasov)

 Nici nu stiu cum sa incep. Am fost la ei acum 3 ani sa vad o Kia Cee’d break. Chiar patronul a venit cu mine sa testam masina si a fost o dezamagire totala, intocmai ca si dauna de pe masina – dauna  totala, totala – reparata prost de tot.
Pe langa asta patronul are si o firma de taxi – Martax in Brasov – care a fost cercetata de DNA si gasita ca a fraudat statul nasol de tot. Chiar ai vrea sa iti cumperi masina de la ei?
Plusuri: ai unde sa faci drive test/ Insusi patronul vine cu tine sa iti explice despre masina.
Minusuri: toatttee, fugggiii de ei! Da mai … exista si din astia cu zero din zece. E ca si cum te duci la examen si nu iei nici macar punctul din oficiu!
_________________________________________________________________
.

9 / 10 Victoria Global (reprezentanta Opel Brasov)

Am fost acum 2 ani sa vad o masina, Chevrolet Cruze. Oamenii au fost de treaba, masina a fost foarte buna, drive test-ul a mers ca uns. Overall am numai chestii bune de spus despre ei. La momentul respectiv nu prea aveau multe masini.
Ah… inca o chestie. Mi-au spus de la bun inceput ca masina a avut mici daune si mi-au aratat si unde. Deci pentru mine a fost un easy job, iar ei au dat dovada de integritate.
Plusuri: Oameni faini, masini bune, loc de drive test
Minusuri: erau specializati pe vanzarea de masini noi, fara persoana dedicata pentru second.
_________________________________________________________________
.

7 / 10 Radacini din CHITILA (Reprezentanta Opel)

http://autorulate.radacini.ro/autorulate/
Nu stiu daca stiti sau nu, insa reprezentantele Opel Radacini au o reputatie foarte proasta. In special cele din Militari ( Iuliu Maniu si B-dul Timisoara).
Mai nou au creat un fel de „Weltauto” pentru masini rulate, au angajat baietii de la TiriacAutoRulate si… am fost si eu la cateva zile dupa „deschidere” de am cumparat o masina. Ce sa zic: experienta placuta.
Plusuri:Masini bune, oameni ok
Minusuri: este in Chitila
Update 2018: se pare ca treaba nu mai sta chiar asa de bine, astfel incat nota lor scade de la 9 la 7. Oamenii au incpeut sa importe masini din alte tari, ceea ce e ok, insa nu le verifica. Exista tot felul de scapari, iar clientii nu sunt printre cei mai multmiti. Frecvent masinile pleaca de la ei fara motorina, unii raman pe drum, frecvent masinile au baterii proaste si tot felul de erori in bord. Frecvent.
_________________________________________________________________
 

6 / 10   KAMPUR COM (Reprezentanta Honda Brasov – Ghimbav)

http://kampurcom.autovit.ro/
Reprezentanta Honda (masini fiabie) + Fiat si Jeep 🙂  Pe langa asta au un side-business de masini second hand. Am fost la ei de cateva ori, am si cumparat masini dar nu direct de la ei, ci de la angajati.
Ei sunt un fel de incepatori in ale masinilor sh si tratarea clientului este mult mai proasta decat a parcurilor auto sau chiar a samsarilor. Uneori masinile nu pot fi pornite, alteori stabilesti o intalnire si nu e nimeni pentru ca „avea treaba”. Alteori masina este in consignatie, sau buy -back si vanzatorul nu stie fix nimic despre ea, parca atunci ar fi vazut si el ca o are in curte 🙂
Plusuri: Unele masini sunt destul de noi, altele sunt de la buy-back si sunt destul de ok.
Minusuri: trebuie sa tragi de ei ca sa vezi o masina, sa afli informatii despre ea, sa o conduci, sa vezi acte. Cam totul necesita efort.
_________________________________________________________________

4. Firme de leasing

9.5 / 10 Unicredit Leasing Corporation IFN

Am fost de-a lungul timpului de mai multe ori la ei. Masinile sunt in general recuperate de la leasing (de la oameni care nu au platit) si au in general o cheie. Unele masini au diverse forme de vandalizari ale utilizatorilor, unele au fost intretinute prost sau conduse aiurea. Altele sunt pe bune.
Staff-ul e friendly si te ajuta, insa trebuie sa te pricepi putin la masini pentru ca nici ei nu stiu adesea ce e cu ele.
Plusuri: masinile sunt pe fata ” ce vezi aia cumperi”. Oamenii iti pun la dispozitie si un elevator ca sa te uiti pe sub masina. Daca stii ce faci e foarte bine, daca nu stii ce faci atunci nu o sa intelegi prea multe nici daca te uiti sub masina 🙂
Minusuri: unele masini sunt bune, altele sunt proaste, gasesti acolo cam orice. Revenind la minusuri: nu ai unde sa mergi cu masina decat prin curte.
_________________________________________________________________
.

3 / 10 TBI Leasing

Am fost desigur si la ei. Oamenii sunt de treaba, insa masinile sunt praf. Stau de cam mult timp prin parc, nu se prea stie mare lucru despre ele, nu pot fi testate pe drum ci doar in curte. Multe sunt recuperate de la utilizatori. Din ce am vazut pana acum acolo … pot spune cu mana pe inima ca nu sunt impresionat decat de starea proasta a masinilor.
Daca iti place riscul …e locul potrivit pentru tine/
Plusuri: nu prea insa cred ca masinile au km reali
Minusuri: am scris deja
_________________________________________________________________
.

9/10 Autorulate Asset

Am fost de cel putin 5 ori la ei si mi-a placut. Ce-i drept m-am bucurat ca oamenii de acolo urmaresc postarile de pe masinapotrivita asa ca au stiut din start cine sunt si ce fac.
Sunt masini provenite de la leasing operational iar ei sunt o firma de leasing cu un fel de divizie de revanzare in-house.
Plusuri: oamenii de treaba, masinile sunt „ce vezi aia iei”, trebuie sa te pricepi, poti face test drive cu unele masini
Minusuri: hm… nu prea sunt. Preturi mai mari decat media pietei, dar tot timpul in scadere: pana se vinde masina.
______________________________________________________

5 / 10   BCR Leasing IFN

Aici treaba sta cam prost. BCR scoate la vanzare masini + utilaje de la rauplatnici. Uneori sunt masini returnate de la leasing.
Autoturismele bune, cu adevarat bune au fost deja vandute. Este bine sa stii foarte bine ce faci si masinile sunt in general destinate revanzatorilor, nu utilizatorilor finali. Pe site ei nu scriu asta, dar din cum arata masinile este foarte clar.
Adica de acolo cumpara multi samsari 🙂
Plusuri: oameni amabili,
Minusuri: Multe masini nu prea se pot testa, preturile sunt destul de fixe.
Update 2018: oamenii s-au muntat in curte la BMW Filaret.
https://www.youtube.com/watch?v=13sDAfp9hh0&t=19s
______________________________________________________

9 / 10   Leaseplan Outlet Center 

LeasePlan are flote multe. Ele erau vandute printr-o platforma de remarketing catre dealeri auto la licitatii deschise, adica unde pretul este vizibil in real time. Deoarece preturile erau vizibile masininle de obicei se vindeau scump pentru dealeri/samsari dar nu destul de scump pentru companie. Asa ca s-au gandit sa faca un outlet 🙂
Celelalte masini ale lor le vand de obicei prin platforma lor (exclusiv dedicata revanzatorilor) in afara tarii.
Masinile sunt revopsite in general la TOP LAC (evaluat mai sus)
Plusuri: oameni amabili, totul ok, masini bune.
Minusuri: Masinile super bune se dau foarte repede in special la samsari, care apoi le pun pe net mai scump (evident)
______________________________________________
 
 

5. AMANET AUTO

Activitatea de „amanet auto”… o sa scriu o postare despre asta si pun linkul aici. Ce vreau sa spun este ca mai jos voi evalua STRICT activitatea lor de VANZARE de masini, nu o sa discut nimic despre conditii comerciale/depozitare/ contracte sau altele. 

9 / 10 AUTO – CREDIT

 
Undeva adanc in SEMA-Parc sunt ei ca si locatie. Masina pe care am vazut-o acum cateva luni era un Golf 6 destul de bun. Fara probleme, in stare ok, vandut putin peste media pietei. Masinile sunt de la persoane fizice.
Plusuri: toata interactiunea cu oamenii a fost buna, fara probleme. Nu pot spune ca mi-a placut, dar nici ca nu mi-a placut. Cumva neutru.
Minusuri: nu am putut iesi cu masina din curte, dar nici nu a fost nevoie. Ca sa vezi o masina in SEMA Parc trebuie sa platesti parcarea. Este primul „dealer” auto unde ca sa vezi o masina platesti 2 Lei.
_________________________________________________________________

7 / 10 WEST CREDIT

 
Am fost sa vad un VW Scirocco cu motor de 2.0 undeva in zona Alba Iulia. Masina nu era prea buna si omul mi-a spus ca are o casa de amanet auto si nu a incercat sa ascunda nimic cu privire la masina respectiva, ba chiar era curios sa afle mai multe. Mi-a placut de el.
Plusuri: interactiune buna cu vanzatorul, masina nu foarte buna, dar pretul era cel mai bun de pe net.
Minusuri: ca si la ceilalti care se ocupa cu amanet auto uneori au masini foarte foarte bune, alteori masini medii si alteori masini mai proaste. Trebuie sa te pricepi la masini cand cumperi.
_________________________________________________________________