RSS

Carte de service falsa la o masina second hand.

01 nov.

Audi A7 2012 cu aproximativ 450.000km  reali.

Vara asta am tot dat peste tzepe in valoare medie de cateva mii de EUR bazate pe carti de service falsificate. Unele facute mai bine, altele facute mai prost. Am mai scris despre subiectul acesta aici, facand referire la cartile service de la Ford.  Aici am descris si lucruri generale despre cartile de service, asa ca este util de citit!

De ce sunt eu in masura sa va spun ce e fals si ce e real? 

Pe cand lucram in multinationala am avut un proiect de audit de tiraje la BRAT (Biroul Roman de Audit al Tirajelor). Asa am intrat in contact cu multe tipografii, ziare, reviste si am vazut cum se tiparesc toate cele. Am intalnit oameni pasionati de munca lor care mi-au umplut capul cu tot felul de detali inutile (asa credeam eu pe atunci) despre hartie, carton, cerneala, ghiotina, tiraje si asa mai departe. Practic am petrecut 6 luni printre cerneli si hartii. De acolo stiu. Am aplicat ce am invatat acolo cu privire la cartile service falsificate.
Acum pot sa spun si in cate exemplare s-au tiparit cartile de service, ce imprimante au folosit, ce ghilotine au folosit, cat au costat…. ati prins ideea.

Carti de service de la VW

1. Cu cotor: sunt destul de greu de falsificat pentru ca sunt lipite paginile. De obicei se cumpara o carte noua (100 – 150 EUR). Merita daca se dau km inapoi de pe la 450.000 km la 123.000 km.
2. Cu capse: sunt cele mai comune de falsificat pentru ca nu necesita asa de multa munca. (100 RON una mai proasta, 200 RON una mai buna). Merita pentru samsarul de rand.  Vorba aceea „Vazut, placut, luat… tzeapa”
Ambele variante au coperta groasa, cartonata.

VWuri mai vechi cartile de service vin cu o coperta lucioasa din carton, cu niste gauri. Hartia este mai lucioasa, facuta la tipografie (arata ca hartia de revista). Unii samsari lasa coperta, dar pun pagini de harite normala inauntru si le prind cu capse. Pentru mine treaba este vizibila de la o posta, dar multi nu isi dau seama.

In interior, pe prima pagina apare un „sticker”. Acesta are cateva particularitati.
1. Are Fontul VW dedicat pentru stickere din astea.
2. Are colturile perfect rotunde
3. Hartia are o culoare pala
4. Textul este uniform si are o culoare gri deschis.

Acum o sa va arat poze, ca sa fie mai usor de inteles, apoi trecem la Audi.

Carte originala

Facatura ieftina, dar pe hartie de calitate.

Tiparire digitala – a reusit sa pacaleasca pe unul care nu stie.

Carti de service de la Audi

Asa, acum Audi (sper ca nu v-ati plictisit)

dav

dav

dav

Concluzie  

  1. Cand mergi sa vezi o masina pe care vrei sa o cumperi si nu esti sigur pe tine poti sa ne trimiti un mail la masinapotrivita@gmail.com, sau sa ne scrii pe facebook.
  2. Ai doua servicii la care poti apela „Go to Target” sau „Search and Find” si desigur ca poti afla mai multe pe mail sau aici https://masinapotrivita.com/cum-te-pot-ajuta-2/

In principiu noi te sfatuim sa testezi riguros o masina INAINTE sa o cumperi si sa nu te lasi pacalit.

Toate cele bune,

Dan

 

Etichete: , , , ,

3 răspunsuri la „Carte de service falsa la o masina second hand.

  1. Don Jugador – viva Espana

    Serban Octavian

    noiembrie 7, 2017 at 9:08 am


    Super ! Multumim de info ! Ne poti oferi acteva detalii legate si de cartile folosite la Opel ? Avand in vedere ca VW, Opel, Skoda, Ford sunt cele mai comune si cele mai tranzactionate masini pe piata sh din Romania, cred ca ar fi de mare folos . As putea sa iti trimit cartea pe care mi-a dat-o mie samsarul ( pt un Astra G ), eu nu reusesc sa imi dau seama daca este originala sau nu.

     
  2. Aurel

    septembrie 2, 2018 at 9:31 pm


    Super ok

     

Lasă un răspunsAnulează răspunsul

 

Descoperă mai multe la

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura

Descoperă mai multe la

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura

%%footer%%